25n
25N
25N

Agricultura estima provisionalment 10 candidatures a Grups d'Acció Local

Agricultura estima provisionalment 10 candidatures a Grups d'Acció Local
28/10/2016 -

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha estimat de manera provisional 10 candidatures dins del procés de selecció dels Grups d’Acció Local (GAL) per a estratègies de LEADER (Vincles entre Accions de Desenrotllament de l’Economia Rural) en el període 2014-2020. S’han seleccionat quatre de Castelló, quatre de València i dos d’Alacant.

La relació íntegra de municipis seleccionats es pot veure en la resolució que hui publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) (http://www.dogv.gva.es/datos/2016/10/27/pdf/2016_8434.pdf)

S’ha desestimat una candidatura de Castelló, atés que comprén un territori inferior a 10.000 habitants i no reuneix els requisits d’excepcionalitat, en compliment dels requisits establits en l’Orde 5/2016, i atenent al que estableix la normativa europea i en el Marco Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020. Els municipis (amb participació d’entitats públiques i privades) de la candidatura desestimada podran integrar-se en candidatures de la seua agrupació comarcal que hagen sigut seleccionades.

A partir d’este moment els 10 GAL estimats procediran a elaborar les estratègies de desenvolupament per al seu territori. Per a cobrir el cost de la seua elaboració, estos grups podran sol·licitar les ajudes preparatòries, que convocarà la Conselleria d’Agricultura i medi Ambient, per un import de global de 320.000 euros.

Les estratègies són els plans de desenvolupament local per al territori del GAL i han de contemplar les necessitats i el potencial de cada zona. Estes establiran unes actuacions i uns indicadors d’execució, de resultats i d’impacte, així com el procés de participació de la comunitat i un pla financer.

Atés que el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana aprovat per la Comissió Europea el 29 de juliol de 2015 fixa en nou el nombre màxim de Grups d’Acció Local que ha d’haver-hi i que es tracta d’un procediment de concurrència competitiva, es procedirà a triar les nou estratègies que obtinguen major puntuació segons la baremació, i estes seran les definitives. Com en la fase anterior, els municipis de la o les candidatures desestimades podran integrar-se en candidatures de la seua mateixa agrupació comarcal que han sigut seleccionades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =