25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana aposta per l'agricultura ecològica

E.P. (GENCAT)

La Comunitat Valenciana aposta per l'agricultura ecològica
17/08/2018 -

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia de tot el territori nacional que més operadors en agricultura ecològica compta en el sector terciari, solament per darrere de Catalunya, segons ha informat el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, amb dades de l’informe de 2017 publicat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Malgrat representar el 6,8% del total d’operadors de tota Espanya (3.013 sobre 43.984) i situar-se en la sisena posició en termes absoluts en el seu nombre, els operadors en l’activitat terciària fan que la Comunitat Valenciana estiga per davant d’autonomies importants en el sector ecològic com Andalusia, Castella-la Manxa o Múrcia.

Al llarg de 2017, l’agricultura ecològica en el sector terciari de la nostra economia va experimentar un increment del 38 per cent respecte a 2016, convertint-nos en la primera autonomia nacional quant a creixement, seguits d’Andalusia, amb un augment del 36%.

“Gran part de la responsabilitat d’aquestes excel·lents xifres per al nostre sector l’han tingut les províncies de València i Alacant, on el nombre de comercialitzadors s’ha incrementat en un 48% i en un 25%, respectivament, en l’últim any”, ha explicat el president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, per a qui l’activitat terciària “ha adquirit una gran importància, ja que classifica totes les activitats econòmiques que permeten augmentar el benestar dels consumidors a través dels serveis”.

Quatre categories dominen les exportacions de productes ecològics espanyols: hortalisses, vins, olis i fruites, que concentren prop del 72% dels productes espanyols exportats. Les exportacions de productes ecològics de la Comunitat Valenciana es dirigeixen quasi íntegrament a la Unió Europea (Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Suècia i Països Baixos, entre altres).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =