25n
25N
25N

Agricultura destina 175.000 euros per a compensar als regants del Fondo per una gestió mediambiental dels embassaments de Llevant i Ponent del Parc Natural

Agricultura destina 175.000 euros per a compensar als regants del Fondo per una gestió mediambiental dels embassaments de Llevant i Ponent del Parc Natural
24/10/2016 -

La conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural destinarà un total de 175.000 euros a la Comunidad General de Regantes Riegos de Levante Margen Izquierda del Segura per a una gestió mediambiental dels embassaments de Llevant i Ponent del Parc Natural del Fondo.

Aquesta mesura ve contemplada en l’acord del Ple del Consell que ha aprovat el conveni de col·laboració amb aquesta entitat amb la finalitat de regular el mecanisme per a liquidar la contraprestació econòmica als regants que estableix l’article 16.6.b de la normativa del Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Segura i fixar les condicions de gestió hídrica que garantisquen que es compleixen els objectius ambientals que donen lloc a eixa compensació.

D’acord amb el Pla del Segura, aquesta entitat de regants assignarà un mínim de 4 hm3 a la demanda bruta ambiental consumptiva. Els costos dels recursos hídrics assignats es finançaran d’acord amb les tarifes aprovades pel ministeri d’Agricultura, Alimentació Medi ambient. Els recursos hídrics assignats en 2015 es corresponen amb 1,755 hm cúbics, és a dir un 43,87 % de la demanda bruta anual consumptiva.

L’import de 175.000 euros és l’aportació de la Generalitat per a col·laborar en el cost d’adquisició, amb les tarifes actuals del transvasament Tajo-Segura, (Sinclinal de Calasparra) d’un volum de fins a 1,755 hm cúbics, per a substituir l’aigua bombada als embassaments del Fondo que no pot ser utilitzada per al reg i que ha de ser mantinguda i gestionada amb finalitats ambientals, fins a completar els 4 Hm cúbics/any a derivar.

Amb aquest pagament s’entenen compensats, a més del cost d’adquisició de l’aigua, tots els costos que han de suportar els regants per a dur a terme la gestió hídrica del Fondo en els termes estipulats pel Conveni del 2011, la vigència del qual es manté.

En aquell conveni, la llavors conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge i la Comunidad General de Regantes Riegos de Levante Margen Izquierda del Segura van fixar les condicions tècniques per a la gestió hídrica dels embassaments de Llevant i Ponent inclosos en el Parc Natural del Fondo, en ser aquesta Comunitat de regs propietària dels embassaments.

Per al compliment de l’objectiu, l’entitat, a més de complir amb les obligacions en la seua qualitat de beneficiària de la subvenció està obligada a complir determinats compromisos fixats en el conveni, com, entre altres, el manteniment en els embassaments dels volums i nivells mínims estipulats, complir amb les variacions màximes de nivell permeses entre els embassaments de Llevant i Ponent, captar el màxim cabal circulant pel riu Segura en l’assut de Sant Antonio i en els assarbs i garantir la circulació d’aigua pels embassaments per a reduir l’acumulació de sal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

museo prehistoria
museo prehistoria