25n
25N
25N

Agricultura convoca ajudes per un import de 10,8 milions d'euros per a finançar estratègies de lluita contra la despoblació en zones rurals

Agricultura convoca ajudes per un import de 10,8 milions d'euros per a finançar estratègies de lluita contra la despoblació en zones rurals
24/04/2020 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica convoca 10,8 milions d’euros per a finançar projectes i iniciatives de desenvolupament rural participatiu dirigides a combatre la despoblació.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria de les ajudes de ‘Suport per a la realització d’operacions conforme a l’estratègia de desenvolupament local participatiu dels Grups d’Acció Local Leader 2014-2020’ finançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Local (Feader), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria.

Les ajudes Leader es caracteritzen per la cessió de la iniciativa a les comunitats locals organitzades en associacions publicoprivades com a grups d’acció local.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha explicat que la dotació econòmica té com a objectiu finançar actuacions dirigides a fomentar la creació d’ocupació, la diversificació econòmica, la conservació mediambiental, així com el desenvolupament econòmic i social del medi rural. Totes elles orientades a la dinamització dels entorns rurals del territori de la Comunitat Valenciana.

“Els programes Leader fomenten el desenvolupament de les zones rurals des d’un enfocament multisectorial i innovador basat en l’explotació dels recursos propis del territori i en l’atenció a les seues necessitats específiques”, ha destacat David Torres.

Les ajudes seran aplicades pels Grups d’Acció Local Leader 2014-2020 en els municipis de la Comunitat Valenciana sobre la base de les estratègies de desenvolupament local participatiu seleccionades.

Els grups d’Acció Local Leader 2014-2020, que gestionaran aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana, corresponen a 11 zones rurals; Maestrat-Plana Alta, Almaesports Leader, associació per al suport al desenvolupament integral de les comarques d’interior, associació Palància-Millars, Grup d’Acció Local Castelló Sud, Associació per al desenvolupament rural Túria-Calderona, associació per al desenvolupament sostenible ‘RURABLE’, associació per al desenvolupament sostenible dels municipis de Caroig, Serra Grosa i Riberes del Xúquer, Asociació ‘Som Rurals’, grup d’acció local rural ‘Muntanya d’Alacant’ i associació per a la sostenibilitat i innovació rural.

Pel que fa als terminis de presentació de sol·licituds, es comptaran 20 dies hàbils a partir de l’endemà de publicar-se en el DOGV, però tal com es disposa en la Disposició Addicional de 14 de març que declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, els terminis es tramitaran efectivament en el moment en el qual es reprenga el còmput dels terminis conforme al que es preveu en aquesta disposició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria