25n
25N
25N

Agricultura ultima la concessió d'ajudes de quasi un milió d'euros als sectors de 'bous al carrer' i ovella guirra

La consellera destaca l’àgil actuació per a complir amb el compromís acordat en Corts per a posar en marxa una línia d’ajudes a les ramaderies de caps de bestiar braus i ovella guirra autòctona

Agricultura ultima la concessió d'ajudes de quasi un milió d'euros als sectors de 'bous al carrer' i ovella guirra
19/04/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està ultimant els detalls per a l’aprovació d’un decret que regularà la concessió d’ajudes directes als ramaders de ‘bous al carrer’ i d’ovelles de la raça autòctona guirra, les activitats de la qual s’han vist afectades per la prolongada incidència de COVID-19.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat la ràpida actuació per a donar compliment a la proposició no de llei aprovada per unanimitat a les Corts que instava el Consell a habilitar una dotació de fons a les ramaderies que no van poder incloure’s en anteriors ajudes.

Precisament, aquest dilluns el secretari autonòmic Agricultura, Roger Llanes, i el director general d’Agricultura, Antonio Quintana, han mantingut una reunió amb representants d’AVA-Asaja, Va unir de Llauradors i Associació de Ramaders de Caps de bestiar Braus, a fi de presentar-los l’esborrany del futur decret, a través del qual es regularà la concessió d’aquestes ajudes.

“Ens hem reunit amb el sector per a tractar de perfilar i definir els criteris de concessió d’aquestes ajudes perquè volem que s’adapten de la millor manera possible a les necessitats dels ramaders”, ha assenyalat Roger Llanes.

La dotació pressupostària inicialment prevista ascendeix a 950.000 euros, dels quals 850.000 aniran destinats a les ramaderies de caps de bestiar braus i els 100.000 restants a les d’ovella guirra, encara mancant concretar alguns detalls.

Aquest nou paquet d’ajudes és compatible i addicional amb la resta de subvencions ordinàries destinades al sector ramader.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 17 =

museo prehistoria
museo prehistoria