25n
25N
25N

Agricultura autoritza el pagament de 21,3 milions per a productors de fruites i hortalisses

Aquesta xifra se suma als anteriors pagaments en l’exercici del Fons Europeu Agrícola, de 35,7 milions

Agricultura autoritza el pagament de 21,3 milions per a productors de fruites i hortalisses
16/10/2019 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha autoritzat el pagament de 21,3 milions d’euros per a les organitzacions de productors de fruites i hortalisses, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes entitats són “organismes fonamentals” de la Política Agrícola Comuna (PAC), que permeten orientar les mesures d’ajudes sectorials de l’OCMA (Organització Comuna de Mercats Agraris) i “possibiliten fer front als desafiaments estructurals que viuen les explotacions valencianes”, un sector que agrupa en organitzacions de productors prop de 40.000 titulars d’explotacions en la Comunitat.

Per aquest motiu, des de la Conselleria es treballa per a dur a terme una bona defensa de les polítiques del sector de fruites i hortalisses de cara a la pròxima reforma de la PAC, que en aquests moments està debatent-se entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i les comunitats autònomes, han explicat les mateixes fonts.

En concret, des del mes de setembre de 2019, la Conselleria d’Agricultura ha tramitat 21,3 milions d’euros. Aquesta xifra se suma als pagaments realitzats amb anterioritat, que suposen un acumulat de 35,7 milions d’euros en l’exercici Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) que acaba de finalitzar.

Abans del 15 de setembre de 2019 les organitzacions van presentar els seus programes anuals 2020. Es tracta d’uns documents de “planificació molt acurada de les actuacions previstes per a l’any vinent”, per les quals es demana finançament a la UE. De moment, la Conselleria d’Agricultura està estudiant aquests plans anuals per a aprovar-los abans que acabe 2019.

La directora general de la PAC, Maite Cháfer, ha valorat els objectius d’innovació, modernització, conservació de la biodiversitat, així com l’ús i la gestió sostenible dels recursos, entre altres, que desenvolupen les organitzacions de productors. Ha destacat, a més, el treball exercit pel personal de l’Administració autonòmica, que permet que els fons arriben a temps a les organitzacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + cinc =