25n
25N
25N

Agricultura augmenta un 11% les ajudes a la competitivitat d'empreses

EP

Agricultura augmenta un 11% les ajudes a la competitivitat d'empreses
26/07/2019 -

Les empreses agroalimentàries valencianes interessades a emprendre projectes de millora per a augmentar la seua capacitat competitiva disposen ara d’una major quantitat de fons públics, després de la decisió de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica d’incrementar un 11% la partida.

En concret, el pressupost aprovat pel departament agrari de la Generalitat per a cobrir aquest objectiu ascendeix a 30 milions d’euros, enfront dels 27 amb els quals estava proveïda l’anterior convocatòria.

Es tracta de “la major dotació pressupostària de la història” en el capítol corresponent a sufragar les inversions de les empreses agroalimentàries valencianes, de cara a millorar les condicions de transformació i comercialització dels seus productes agropecuaris, destaca Agricultura en un comunicat.

A aquestes ajudes, finançades amb càrrec al Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, podran acollir-se les signatures del sector que presenten projectes encaminats, entre altres opcions, a afavorir l’accés a un major valor afegit per part del sector primari.

També podran optar les encaminades a aconseguir una reducció dels costos de producció, aconseguir la diversificació de productes i la seua orientació a les tendències del mercat, a implantar noves tecnologies, obtenir millors nivells de qualitat i seguretat alimentària, afavorir el medi ambient i l’entorn rural o mantenir i consolidar un teixit social viable en les zones rurals.

En definitiva, la línia de subvencions aquesta orientada a incrementar la competitivitat de les empreses, alguna cosa que per a la Conselleria revist una importància vital per a davant un mercat global caracteritzat pel seu creixent nivell d’exigència i nous reptes.

“Som plenament conscients dels desafiaments que comporta la conjuntura actual i, per això mateix, en la mesura de les nostres possibilitats, volem proporcionar a les empreses agroalimentàries valencianes totes les eines que estiguen a la nostra mà perquè puguen escometre iniciatives de millora que els ajuden a ser més eficaces i competitives i, en definitiva, a garantir el seu futur”, ha asseverat el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, en una jornada sobre ajudes a indústries agroalimentàries organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant (COIAL).

Per part seua, la directora general de la Política Agrària Comuna (PAC) ha destacat l’ampliació dels fons europeus que arriben a la indústria agroalimentària de la Comunitat, amb la posada en marxa dels nous programes destinats a les inversions en cellers i a finançar projectes de microempreses en els territoris rurals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quatre =

mercat medieval ontinyent