25n
25N
25N

Agricultura aprova 94 programes operatius amb una ajuda de 40,3 milions d'euros

Agricultura aprova 94 programes operatius amb una ajuda de 40,3 milions d'euros
24/01/2020 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat 94 programes operatius amb un valor de 40,3 milions d’euros, presentats per les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH).

Els programes operatius són instruments de planificació de les OPFH i s’ordenen en mesures que preveuen accions en diferents tipus d’activitat que van des d’inversions i despeses per a la planificació i el control de la producció, fins a actuacions orientades a la comercialització dels seus productes.

Cobreixen també inversions i despeses en matèria mediambiental i d’R+D, així com altres orientades a la prevenció i gestió de riscos, entre les quals es troben la retirada de productes amb destinació a l’alimentació animal, o la distribució gratuïta de productes entre les persones més necessitades.

Cal ressaltar que l’ajuda que rep una OPFH per a poder executar el seu programa operatiu és del 50% del cost total, encara que en casos molt concrets el finançament de determinades actuacions pot arribar a aconseguir un percentatge major (per exemple fins al 100% en la distribució gratuïta).

Concretament, els 94 programes operatius aprovats per la conselleria d’Agricultura per a l’any 2020 tenen un cost d’execució de 75,84 milions d’euros, dels quals podran rebre fins a 40,3 milions d’euros d’ajuda del Fons Europeu de Garantia Agrícola (FEAGA), la qual cosa suposa el 53,14% del total. La resta han d’aportar-lo els socis de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses.

Aquestes entitats són organismes fonamentals de la PAC (Política Agrícola Comuna), que permeten orientar les mesures d’ajudes sectorials de l’Organització Comuna de Mercats Agraris (OCMA), i que possibiliten fer front als desafiaments estructurals que viuen les explotacions valencianes; un sector que agrupa en organitzacions de productors prop de 40.000 titulars d’explotacions en la Comunitat.

Per aquest motiu, des de la Conselleria es treballa per a dur a terme una bona defensa de les polítiques del sector de fruites i hortalisses de cara a la pròxima reforma de la PAC, que en aquests moments està debatent-se entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i les comunitats autònomes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =