25n
25N
25N

Agricultura anuncia que finalitza la sol·licitud única d'ajudes de la PAC 2021 que suposaran més de 110 milions d'euros per al sector agrari de la Comunitat Valenciana

S’han presentat més de 45.500 sol·licituds úniques d’ajuda de la PAC, una xifra que se situa “en la mateixa forqueta que els últims anys”, assegura la directora general de PAC, Maite Cháfer

Agricultura anuncia que finalitza la sol·licitud única d'ajudes de la PAC 2021 que suposaran més de 110 milions d'euros per al sector agrari de la Comunitat Valenciana
20/05/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Direcció General de Política Agrària Comuna, (PAC) ha informat que les ajudes de la PAC corresponents a la sol·licitud única 2021 suposaran més de 110 milions d’euros per al sector agrari de la Comunitat Valenciana.

Un total de 45.582 persones agricultores i ramaderes de la Comunitat Valenciana han presentat la sol·licitud única, una xifra que representa el 96% del total de les sol·licituds tramitades durant l’any passat 2020.

La directora general de PAC, Maite Chàfer, ha explicat que enguany les sol·licituds “s’han situat en la mateixa forqueta que els últims anys, per damunt de les 45.000, i ha destacat el gran esforç i professionalitat del personal tècnic de la conselleria, així com de les entitats col·laboradores”.

En termes de superfície, les sol·licituds úniques presentades representen un total de 447.655 hectàrees, liderades pels terrenys pastables (134.076 ha) seguits dels cultius de cítrics (103.469 ha) i terres arables (77.981 ha). Els segueixen en superfície els cultius dedicats a la fruita seca, l’olivar, els fruiters i la vinya.

També s’han presentat durant aquest termini 55.250 al·legacions del Sistema d’Informació Geogràfica de parcel·les agrícoles (SIGPAC), 4.472 cessions de drets de pagament bàsic i 183 sol·licituds de drets a la Reserva Nacional.

Aquestes són les xifres que llança el recompte final, una vegada finalitzat el termini per a la presentació de la sol·licitud a aquestes ajudes que va acabar el passat 15 de maig.

A més, ja s’ha començat amb la tramitació dels expedients i s’estan notificant els controls preliminars sobre les incidències detectades en la sol·licitud única d’ajuda amb l’objectiu que els titulars afectats puguen realitzar les modificacions necessàries, sense penalització, abans del dia 25 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =