25n
25N
25N

Agricultors valencians aparquen les seues mobilitzacions per a col·laborar en la desinfecció

Agricultors valencians aparquen les seues mobilitzacions per a col·laborar en la desinfecció
23/03/2020 -

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) coordina als més de 200 delegats locals que té repartits al llarg de la Comunitat per a col·laborar amb els ajuntaments a l’hora d’escometre, voluntàriament i de manera altruista, labors de desinfecció als carrers per a previndre el coronavirus.

“El sector agrari ha aparcat les seues mobilitzacions per a dedicar-se, en plena emergència sanitària, a assegurar la producció d’aliments a tota la societat, però a més vol aportar la seua ajuda per a combatre el coronavirus deixant els nostres pobles el més nets i assegurances possibles”, ha reivindicat en un comunicat el president d’AVA, Cristóbal Aguado.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya que ve protagonitzant Asaja, principal organització agrària a nivell nacional, en la majoria de les comunitats autònomes. Els agricultors interessats contacten amb els seus consistoris a través dels consells agraris municipals.

De fet, els agricultors constitueixen un sector especialment idoni per a realitzar aquesta activitat perquè compten amb màquines d’aplicació, equips de protecció individual (EPIs) i la formació necessària, ja que han superat cursos que els han permés obtindre un carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris i conéixer les mesures en matèria de prevenció de riscos laborals”.

Davant l’autorització de la venda ambulant d’aliments en mercats de proximitat, AVA-Asaja demana als ajuntaments que restablisquen aquests espais per a evitar que centenars d’agricultors i ramaders perden el principal o fins i tot únic canal de comercialització dels seus productes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =