caixa popular

Agressions feixistes, insults i alta tensió en la manifestació del "Si al valencià"

La crònica de l’agitada manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre

Agressions feixistes, insults i alta tensió en la manifestació del "Si al valencià"
09/10/2017 -

La Comissió 9 d’Octubre, integrada pels partits que formen el Govern del Botànic -PSPV i Compromís- i per associacions, sindicats i partits d’esquerra, havia convocat aquesta vesprada la manifestació que cada 9 d’octubre recorre el centre de València. Baix el lema “Si al valencià”, tenia previst discórrer des de la Plaça de Sant Agustín fins al Parterre, com a “exemple de pluralitat i diàleg entre gent diversa”.

Per la seua banda, la CUP, Arran i altres organitzacions partidàries de la independència de Catalunya, havien convocat una altra manifestació que coincidia tant en temps com en lloc amb l’anterior. Aquesta segona, amb el lema “La independència és l’únic camí”, no havia estat comunicada a la Delegació del Govern, per la qual cosa no estava autoritzada. De fet, fonts de l’Executiu han assegurat que s’han assabentat a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació. Per això, aquesta concentració no autoritzada s’ha col·locat a la cua de la primera.

Cents de persones aïllen i agredeixen a part dels manifestants

La comitiva oficial ha iniciat el recorregut sense cap problema, però poc després, centenars de persones, una part simpatitzants d’extrema dreta, s’han congregat i han tallat el pas a la manifestació, que ha quedat dividida en dos segments. Així doncs, el segment de la cua ha quedat aïllat a la Plaça de Sant Agustín, acorralat pels “ultres” i altres persones que portaven banderes d’Espanya i de la Comunitat Valenciana, si bé és cert que també s’ha ensenyat alguna amb l’emblema d’Espanya 2000. En concret, esta tercera concentració per ultres tampoc estava autoritzada.

La tensió ha anat escalant i els enfrontaments verbals han estat la regla entre tots dos bàndols, separats per Policia Nacional i Antidisturbis. Un dels màxims moments de tensió s’ha viscut allí, a la Plaça de Sant Agustín, quan un grup de “ultres” han perseguit a desenes de manifestants i els han agredit amb empentes, puntellades i punyades. Cap dels agressors ha estat detingut fins al moment. De fet, han tornat a la plaça, on han seguit impedint el pas de la manifestació.

La Policia Nacional ha aconseguit obrir pas entre la gent i ha escortat als manifestants fins al carrer Colón, on la capçalera de la Comissió del 9 d’Octubre esperava. Els insults i els càntics contra els uns i els altres no ha cessat en tot el trajecte. En ell, els agents han fet ús de les porres per a dissoldre a alguns congregats amb banderes d’Espanya.

El final de la manifestació, amenaçat

img_2982La manifestació ha discorregut fins a la Porta del Mar, des d’on pretenia dirigir-se cap al Parterre. Però no ha estat possible, ja que desenes de simpatitzants de l’extrema dreta s’havien concentrat allí. Per això, la Policia ha dirigit a la capçalera i a la comitiva de la Comissió cap al Carrer Navarro Reverter.

En la Porta del Mar, els centenars de persones que enarboraven les banderes unionistes, han tornat a increpar els manifestants, a través de la doble barrera formada pels agents. Allí, han aconseguit fer-se amb una bandera independentista i, entre aclamacions, l’han esgarrat i cremat.

La manifestació ha finalitzat a la Plaça d’Amèrica, on, voltada per la Policia Nacional i després de cancel·lar la lectura d’un manifest , s’ha anat disgregant.


fiestas gandia 2018

Més notícies

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris