Un intern de la presó de Picassent agredeix a un funcionari

EP

Un intern de la presó de Picassent agredeix a un funcionari
28/03/2019 -

Els sindicats Acaip i CSIF han denunciat aquest dijous en respectius comunicats l’agressió d’un intern de la presó de Picassent (València), que ja havia protagonitzat nombrosos incidents en el centre, a un funcionari al qual li va propinar una puntada en la cara.

Segons Acaip, els fets han ocorregut aquest dijous al matí en el departament d’Ingressos de la Unitat de Preventius del Centre Penitenciari de València, en el qual es trobava per a ser conduït al centre penitenciari de Castelló II (Albocàsser).

En el moment en el qual pujava a l’autobús de la Guàrdia Civil, l’intern va propinar una puntada en la cara a un dels funcionaris de presons que li havien traslladat a eixe departament i que va començar a sagnar i ha hagut de ser atés en la Infermeria i derivat al servei d’Urgències. Posteriorment, una vegada en el furgó de la Guàrdia Civil, va calar foc a diverses de les seues pertinences.

El sindicat assegura que aquest intern, “profundament inadaptat a la vida a la presó”, que s’ha vist implicat en diverses baralles i ja va protagonitzar aquest dimecres un incident de gravetat en el centre i va advertir de nous fets a l’hora de la seua conducció a un altre centre.

Segons Acaip, és “un perill tant per als treballadors com per a la resta de companys d’internament”, ja que ha amenaçat “de mort” a treballadors i interns, se li han trobat pinxos de fabricació casolana, xeringues i tapes de llandes de conserves manipulades per a ser utilitzades com a arma. Així mateix en diverses ocasions s’ha engolit fulles d’afaitar i cristalls per a forçar el seu trasllat a l’hospital.

Un altre dels exemples dels quals informa CSIF protagonitzats per aquest reclús va ocórrer el dissabte quan ja va causar el trencament de dos dits a un altre funcionari en infermeria. Així mateix, explica que aquest dimecres va eixir de permís extraordinari per una qüestió familiar i, en ser escorcollat a la volta, li van trobar substàncies estupefaents, un telèfon mòbil i dues fulles en la boca.

Per a Acaip, amb aquests fets “es demostra, una vegada més, que el Protocol d’Agressions existent en Institucions Penitenciàries només serveix per a maquillar estadístiques, no per a protegir als treballadors enfront d’agressions” i ha subratllat que moltes de les agressions que es produeixen a les presons espanyoles “podrien evitar-se”.

“Mentrestant cada dia hi ha menys treballadors en presons i cada vegada més vells, ja que les noves places que es convoquen cada any ni tan sols cobreixen les vacants que es generen cada any per jubilacions, defuncions”, ha incidit.

CENT VACANTS EN VIGILÀNCIA

Per part seua, des de CSIF, després de l’agressió, han urgit al Ministeri d’Interior a cobrir les cent vacants en l’àrea de vigilància i han advertit de “les greus deficiències” de les instal·lacions i l'”escassa formació” en seguretat.

Segons aquest sindicat, aquest fet “es produeix en un context d’escassetat de plantilla, falta de mitjans i manca de formació en seguretat”, per la qual cosa insta a Interior a reforçar la dotació de recursos humans i materials de la presó.

CSIF assenyala que aquests fets demostren, una vegada més, la inseguretat del treball del col·lectiu de funcionaris de presons degut, sobretot, a la manca de mitjans. La central sindical alerta que en el centre penitenciari de Picassent existeix més d’un centenar de vacants sense cobrir en l’àrea de vigilància, mentre que l’àrea sanitària a penes compta amb quatre metges d’una relació de llocs de treball de 20.

El sindicat avisa igualment de “les greus deficiències” en les instal·lacions i mitjans materials de treball “a causa de l’ús i a l’antiguitat” i denúncia “l’escassa formació que proporciona la Secretaria General de Presons al col·lectiu de funcionaris per a poder actuar amb seguretat davant situacions com les agressions patides”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019