25n
25N
25N

Esgotades totes les entrades de l'Orquestra de València i Ramón Tebar per a la Simfonia núm. 2 “Lobgesang” de Mendelssohn

És el primer dels concerts del cicle dedicat al compositor alemany

Esgotades totes les entrades de l'Orquestra de València i Ramón Tebar  per a la Simfonia núm. 2 “Lobgesang” de Mendelssohn
13/12/2018 -

L’Orquestra de València i el seu director titular Ramón Tebar iniciaran demà divendres el cicle Mendelssohn, que està dedicat esta temporada general a les simfonies i obres més importants del geni romàntic alemany. S’interpretarà la Simfonia núm. 2 “Lobgesang” de Félix Mendelssohn, que és una obra simfònic coral en la qual destaca una important part vocal, sobretot en el seu últim moviment, en el qual participarà el Coro Nacional de España, les sopranos Maria Bengtsson i la valenciana Ofelia Sala i, el tenor Robert Dean Smith.

Es tracta d’un concert que ha despertat molta expectació, ja que les entrades s’han esgotat des de fa dies. En este sentit, la presidenta del Palau, Glòria Tello, ha valorat molt positivament la resposta del públic als concerts d’este cicle, ja que “molt d’ells estan esgotats o pràcticament no queden entrades, la qual cosa demostra que la nostra Orquestra està a un nivell altíssim, tant en qualitat com en el disseny dels seus programes”. Per a Ramón Tebar “l’Orquestra estava habituada a un repertori post romàntic i era fonamental abordar un compositor com Mendelssohn, romàntic però que mira el passat, per a iniciar el camí a la música de Mozart i Haydn”. Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha incidit en la importància d’este cicle “amb grans músics internacionals, amb obres mestres molt volgudes pels melòmans i amb una orquestra, la nostra, que demostra concert a concert la seua gran versatilitat”. Composta pel mestre hamburgués en 1840, la segona simfonia va ser un encàrrec per a commemorar el quart centenari de la invenció de la impremta per Johannes Gutenberg. La va dirigir en tres ocasions durant 1840, en l’estrena, a Birmingham i, finalment, a Leipzig per encàrrec del rei Frederic de Saxònia.

S’inicia d’esta manera este cicle que continuarà l’any vinent, el 18 de gener, amb un programa en el qual i amb la direcció del mestre Tebar es podrà escoltar el cèlebre “Concert per a violí”, que serà interpretat per Frank Peter Zimmermann, l’obertura “La gruta de Fingal” i la Simfonia núm. 4 “Italiana”. El 5 d’abril i també amb Tebar, el programa consta d’un arranjament per a orquestra de l’Scherzo del seu octet per a cordes i el “Somni d’una nit d’estiu”. Una setmana més tard, el 12 d’abril, James Judd dirigirà “Simfonia núm. 3” i per últim, el 31 de maig, serà el mestre Alexander Liebreich qui dirigisca la Simfonia núm. 5 “Reforma”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =

torrent