25n
Orgull
Orgull

Agost, el mes de l'impuls de les obres de Metrovalencia

Les obres tant de la futura Línia 10, com les de l’estació d’Empalme avancen segons el previst

Agost, el mes de l'impuls de les obres de Metrovalencia
23/08/2021 -

Avancen a bon ritme les obres tant de la construcció de la nova Línia 10, com les que estan tenint lloc en l’estació d’Empalme que, una vegada concloses, permetran millorar la qualitat del servei que ofereix Metrovalencia. Així, el mes d’agost, s’han impulsat totes dues actuacions amb l’objectiu que estiguen finalitzades en el temps previst.

D’una banda, la futura L10, que una vegada completada unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, continua a bon ritme per a estar acabada a la fi d’aquest mateix any, i començar a prestar servei en els primers mesos de 2022.

De fet, la Generalitat no només ha iniciat el procés de licitació per a la construcció de la connexió per als vianants entre les estacions d’Alacant i Xàtiva, que permetrà una connexió ràpida de les persones usuàries per a realitzar el transbord amb les línies 3, 5 i 9, sinó que ja s’ha començat a instal·lar les parades del tram en superfície de la nova Línia 10, que se situaran en Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències – Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret.

Però, a més, en aquests moments, s’està executant l’accés per als vianants entre les estacions d’Alacant i Bailén, així com les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros; els treballs de condicionament de la superestructura del tram en superfície des de l’eixida del túnel en la rampa d’Amado Granell fins al barri de Natzaret, incloent-hi la construcció en el barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de la xarxa de Metrovalencia; i la resta d’instal·lacions com l’electrificació o la senyalització estan també en procés d’execució.

Quant a les obres entre l’estació d’Empalme i Burjassot, agost és el mes clau. I és que com va assegurar el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “el tren subterrani en aquest tram es posarà en marxa el mes de setembre“. Amb una inversió de 9,6 milions d’euros, “treballem per a complir el compromís del Consell i de l’Ajuntament de Burjassot de comptar amb un tren subterrani per a posar fi a una cicatriu que partia la ciutat i dificultava la seguretat en els desplaçaments d’un lloc a un altre del municipi”.

Sens dubte, una actuació que no només suposarà una millora substancial de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Burjassot, sinó que, com assenyalava l’alcalde del municipi, Rafa García, “es restableix la dignitat i s’atén una necessitat històrica del barri de l’Empalme”. D’aquesta manera, l’objectiu és que al setembre estiga en marxa el tren subterrani, mentre que l’actuació estiga totalment finalitzada amb la urbanització de la zona de vies soterrades a principis del pròxim any.

Totes dues millores de la xarxa de Metrovalencia “suposaran una major integració de tota la xarxa de metro i connectarà els barris d’una forma sostenible, lluitant contra el canvi climàtic i apostant pel transport públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =