25n
Orgull
Orgull

Agost, mes clau per a vacunar a tots els joves d'entre 20 i 29 anys

La setmana passada, Sanitat ja va començar a citar i injectar les primeres dosis a aquest grup de població

Agost, mes clau per a vacunar a tots els joves d'entre 20 i 29 anys
02/08/2021 -

La Generalitat Valenciana espera durant aquest mes d’agost finalitzar la vacunació en les persones dins del grup d’edat comprés entre els 20 i 29 anys. Els qui més han estat patint els efectes de la cinquena ona, a l’ésser els últims per la cua en les llistes de vacunació, estaran immunitzats enfront de la COVID-19 a la fi de mes o principis de setembre. Una de les prioritats del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va accelerar el ritme de vacunació en les últimes setmanes.

Després de diversos mesos d’espera, a la fi la joventut valenciana podrà rebre la immunització que proporciona la vacunació enfront de la COVID-19. La compensació de dosis rebuda la setmana passada ha permés poder començar a vacunar als valencians d’entre 20 i 29 anys. Per a finals d’aquest mes o inicis de setembre, es preveu arribar a la vacunació total d’aquest grup de població.

El procés de vacunació en la Comunitat Valenciana va començar el 27 de desembre de 2020. 7 mesos després de començar amb la població de màxim risc ja comença a veure’s més a prop la llum al final del túnel. Hui dia, el percentatge de persones immunitzades supera el 56%. Només en la Comunitat Valenciana, ja hi ha més de 2,6 milions de persones vacunades amb la pauta completa.

La Comunitat Valenciana s’ha sumat aquest mes a la vacunació dels més joves, encara que més tard que altres autonomies a Espanya. De fet, la Comunitat Valenciana va ressagada en els principals índexs d’administració de la vacuna, situant-se en la cua, segons les dades del passat dimecres del Ministeri de Sanitat.

El 63,2% de la població valenciana Ha rebut almenys la primera dosi (la mitjana espanyola és del 66), només per davant de Múrcia, Balears, Ceuta i Melilla. I el 52,1% ja té la pauta completa, la tercera per la cua, després de Ceuta i Melilla, sent la mitjana de 55.

3,4 milions de dosis addicionals de Pfizer

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, va avançar divendres passat 30 de juliol que el mes d’agost arribaran a Espanya 3.400.000 dosis de la vacuna de Pfizer per a “avançar” en la vacunació.

“La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va tancar l’arribada de 3.400.000 dosis a l’agost de la vacuna de Pfizer, per la qual cosa passarem de 13 milions de vacunes administrades a 16 milions a l’agost per a anticipar aqueix objectiu que ens hem marcat que el 70 per cent estiga completament vacunada abans que acabe el mes d’agost”, va subratllar Sánchez.

A més, el president de la Generalitat anunciava dimarts passat un nou lot extra de vacunes. Puig va anunciar dimarts passat la imminent arribada de 400.000 doss més de Moderna i l’agilitació al màxim del procés de vacunació, amb el nou tram de 29 a 20 anys. I cridava de nou a la “corresponsabilitat” de tots per a evitar “el mal reputacional que produeixen uns certs actes” i que obligava a intensificar les mesures restrictives en la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =