caixa popular

El nou Àgora de València

El CaixaFòrum València ja té maqueta i obrirà en 2020

@CaixaForum

El nou Àgora de València
02/02/2018 -

L’Àgora tornarà a obrir en 2020. I serà albergant un centre cultural de la Fundació la Caixa: el CaixaFòrum de València. L’edifici, dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava i que actualment no té cap ús, serà l’espai per a “cèl·lules culturals i lúdiques” que donaran vida de nou al seu interior.

La Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) va contractar al desembre la construcció d’aquest espai cultural, el cost del qual ascendirà a uns 18 milions d’euros. I ahir mateix, ja es va presentar la maqueta que ofereix una lleugera idea de com serà l’interior de l’Àgora a partir de la seua remodelació.

Ximo Puig, president de la Generalitat: Jaume Giró i Elisa Durán, directors de la Fundació; i Enric Ruiz-Geli, l’arquitecte que ha donat forma a aquest projecte, van presentar ahir el projecte arquitectònic guanyador en el concurs d’arquitectes per a construir el centre.

L’espai pretén oferir una oferta àmplia d’activitats culturals, en la qual tindran lloc no solament les exposicions, sinó també les conferències, els debats, jornades socials, tallers familiars i educatius, activitats musicals i jornades dirigides a persones de la tercera edat. El complex tindrà, d’aquesta forma, diferents espais relacionats entre si i no comptarà, finalment, amb un nou edifici construït per a aquest efecte com es va poder plantejar en un inici.

La Fundació invertirà 18 milions d’euros per a dur a terme aquest projecte arquitectònic i, anualment, es pretenen destinar quasi 5 milions d’euros en concepte de manteniment, programació i funcionament del centre. Tot, en un espai que comptarà amb 6.500 metres quadrats, dues grans sales d’exposició, dues aules polivalents, un bar-restaurant, una tendisca-llibreria i un espai familiar, a més d’un auditori amb capacitat per a 300 persones. Finalment, també hi haurà recepcions, oficines, i magatzems.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC