caixa popular

Agnès Varda guanya la Mostra Viva del Mediterrani

El President d’Honor de Mostra Viva, Vicent Garcés, destaca el suport institucional i afirma que “el creixement està assegurat”

Agnès Varda guanya la Mostra Viva del Mediterrani
14/10/2017 -

La pel·lícula d’Agnès Varda i el fotògraf JR, “Visages, Villages”, s’ha alçat esta nit amb el premi Pont del Mediterrani al millor llargmetratge en la gala de clausura de Mostra Viva del Mediterrani, celebrada en el Palau de la Música. El jurat va decidir atorgar este guardó de la Secció Oficial, per primera vegada a concurs en la seua cinquena edició, en considerar que la pel·lícula transmet l’immens desig de viure i un testimoniatge d’amor i respecte a la vida.

La cineasta belga, una de les últimes supervivents de la Nouvelle Vague, narra al costat del fotògraf JR un viatge per França en el qual mostra els rostres del camí i les seues vivències i experiències íntimes i personals. La pel·lícula s’ha projectat en la gala de clausura i va rebre els 4000 euros del premi.

el-cor-de-leliana-fotos-marta-villa-y-mar-gimenoEl jurat de curtmetratges, dotat amb 1000 euros, ha concedit el primer premi de la Secció Oficial a l’obra “Po Covika” de la croata Kristina Kumric. El jurat destacava que la cinta, basada en temps de guerra en el si d’una família, ofereix alternatives gens violentes per a solucionar els conflictes bèl·lics.

Per la seua banda, el premi Dónes en Art ha sigut per a la directora Malika Zairi per la seua obra “Mohamed, li Prénom”. El curt ha sigut premiat per la intel·ligència amb la qual la seua directora tracta els complexos del llenguatge exclusivista i l’homofòbia diària.

La gala, presentada per Laura Grande i Tonino Guitián, ha efectuat també un homenatge a la realitzadora alacantina Cecilia Bartolomé per la seua valenta actitud demostrada durant tota la seua carrera cinematogràfica.

El President d’Honor de Mostra Viva, Vicent Garcés, establia en la seua intervenció un paral·lelisme entre la infantesa i el festival afirmant que “quan els xiquets arriben als cinc anys se’ls espera una llarga vida, com a la Mostra Viva que ja ha complit la seua cinquena edició”.

Així mateix, Garcés ha destacat que “el suport institucional amb el qual ha explicat Mostra Viva ha experimentat un notable creixement. Per tant, l’increment de l’any que ve està assegurat”. Per al President d’Honor del col·lectiu cívic esta edició ha demostrat que els objectius del Festival s’han complit, ja que en les diferents seccions ha existit presència de quasi 20 països del Mediterrani, oferint tota la seua riquesa i diversitat cultural.

Durant la gala ha actuat el Cor de l’Eliana, dirigit per Nelo Juste i Martí, que va interpretar cançons de Raimon, Lluís Llach o Jaume Sisa com “Vés-los i Vents”, “Vaixell de Grècia” o “Qualsevol nit pot sortir el Sol”, amb Neus Fuster com a veu solista.

Els premis han sigut lliurats, respectivament, per Lucia Alemany i Eliane Raheb; María Carrión; Ana Victoria Pérez i Carmen Rubio, i Maite Ibáñez i Giovanna Ribes.

La festa de Mostra Viva continuava amb un concert i una gran celebració popular a les portes dels Jardins del Túria que va comptar amb les actuacions del grup valencià Mox i la cantant rifeña Silya Ziani, una de les figures de l’activisme civil d’Espígols. Ziani, la música del qual mira a les arrels musicals i culturals del seu poble, va ser la primera dona detinguda del Moviment Popular del Rif.

La cantant rifenya participa este diumenge a les 19,30 hores en la Nau, en una taula redona sobre les revoltes del Rif, on també es projectarà el curtmetratge “Timnadin n Rif”, de Nadir Bouhmuch, amb la qual es posarà fi a Mostra Viva 2017.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats