25n
25N
25N

Urbanisme aprova agilitzar els tràmits urbanístics

Urbanisme aprova agilitzar els tràmits urbanístics
25/06/2018 -

La Comissió de Desenvolupament Urbà, Vivenda i Mobilitat ha aprovat hui unes directrius per agilitzar i simplificar la tramitació dels projectes d’urbanització, així com un conjunt de pautes que permetran millorar la qualitat urbana dels barris i el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella, que s’aprovarà aquest dijous en el Ple.

«Es pretén facilitar la labor dels projectistes, suplint la falta d’una regulació explícita sobre el detall amb què s’han de definir les obres d’urbanització i, d’altra banda, simplificar les actuacions administratives que han de desenvolupar els servicis que participen en la tramitació dels projectes d’urbanització», ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià.

Per això, «es crearà una llista prèvia que relacione tots els documents que han de ser presentats com a documentació mínima necessària perquè puga ser informat el projecte d’urbanització». A més, s’elaboraran «unes directrius generals aplicables a tots els projectes amb l’objectiu d’implementar una gestió eficaç en tots els servicis municipals competents».

La Comissió d’Urbanisme també ha aprovat les Directrius per a la millora de la qualitat urbana dels barris, un document preliminar amb què arranquen els treballs de la revisió detallada del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de 1988. Sarrià ha recordat que la finalitat és potenciar la mobilitat dels i les vianants mitjançant solucions sostenibles i millorar la qualitat de vida als barris, adaptant el disseny urbanístic a les necessitats de les persones. Així, es reorganitza la ciutat en àrees segons la proximitat de la ciutadania als servicis i contempla pautes per resoldre aspectes del planejament urbanístic mal resolts i completar les dotacions pendents.

Sarrià ha destacat l’aprovació del Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella perquè vaja al Ple Municipal aquest dijous. A partir d’eixe moment, començarà l’exposició pública, que es prolongarà durant 60 dies, 15 més dels 45 que exigeix la llei. Es realitzaran tallers informatius adreçats a personal tècnic i al veïnat perquè puguen preparar les al·legacions. Una vegada expirat el termini d’al·legacions, està previst que el PEP de Ciutat Vella s’aprove definitivament a final d’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 9 =

CCCC
torrent