caixa popular

Puig destaca el compromís de Ábalos per a agilitar el Corredor Mediterrani i alliberar el peatge de l'AP-7

Puig destaca el compromís de Ábalos per a agilitar el Corredor Mediterrani i alliberar el peatge de l'AP-7
05/07/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la decisió del Ministeri de Foment d’assumir les reivindicacions de la Comunitat Valenciana en favor del Corredor Mediterrani, així com el compromís de no prorrogar els peatges de l’autopista AP-7 una vegada expire la concessió dels seus trams.

En aquests termes s’ha expressat el cap del Consell després de la reunió que ha mantingut amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en la qual també ha participat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i les direccions tant de la Conselleria com del Ministeri.

Puig, que ha agraït la “sensibilitat” del ministre respecte a les reivindicacions valencianes, li ha lliurat a Ábalos l’Agenda Valenciana d’Infraestructures i ha anunciat que s’establirà una comissió mixta entre el Ministeri de Foment i la Generalitat per a “establir una dinàmica de cooperació, de col·laboració i de treball conjunt”.

Segons ha explicat el president, es tracta d'”un espai permanent de trobada” per a “sumar les diferents visions” d’ambdues administracions, amb l’objectiu d’aconseguir millorar la mobilitat dels ciutadans i la capacitat de les empreses per a competir.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha destacat que és necessari “reconstruir” un encaix “adequat” de les infraestructures de la Comunitat Valenciana a Espanya, ja que, com ha recordat, el territori valencià compta amb “una infrainversió històrica”, que, sumada a l’infrafinançament, suposa una pèrdua de 2.500 milions d’euros anuals.

Per la seua banda, el titular de Foment ha assegurat que és “conscient” de les reivindicacions “justes” de la Generalitat. En aquest sentit, ha afegit que atendre-les no implica donar un “tracte de favor” a la Comunitat Valenciana, sinó oferir “un tracte de justícia”.

Ábalos ha explicat que es conformaran diferents comissions per a abordar temes com el Pla de Rodalies, la política d’habitatge o l’alliberament de l’AP-7, així com la comissió permanent Ministeri-Generalitat anunciada pel president, amb l’objectiu que “es plantegen periòdicament les reivindicacions”.

A més, el ministre ha informat que emplaçarà a la comissària europea de transports, Violeta Bulc, amb qui es reunirà en la setmana vinent, al fet que les connexions ferroviàries de València amb l’Atlàntic i el Cantàbric figuren com a prioritats en el mapa de corredors de la Unió Europea.

Així mateix, ha avançat que en les pròximes setmanes tindrà lloc un cim quadripartit entre la Comissió Europea, França, Portugal i Espanya en la qual també es plantejarà aquesta qüestió.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris