25n
25N
25N

L'agent d'Igualtat fomentarà l'accés real de les dones al mercat laboral

L'agent d'Igualtat fomentarà l'accés real de les dones al mercat laboral
24/06/2018 -

València Activa incorpora dos nous agents d’Igualtat per «fomentar l’accés real de les dones al mercat laboral». Així ho ha anunciat hui la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, qui ha explicat que es tracta d’un servici especialitzat en gestió directa de plans d’igualtat amb personal qualificat.

A través d’aquest servici, ha assenyalat Gómez, es pretén «resoldre dues de les principals dificultats que troben les empreses a l’hora d’implementar un pla d’igualtat: la falta de recursos i la desinformació». La delegada ha destacat que València Activa ha introduït la valoració dels plans d’igualtat com una clàusula social en les seues baremacions dels processos de contractació, fomentant en la pràctica l’accés real de les dones en el mercat de treball.

«Comptar amb un Pla d’Igualtat en les empreses genera beneficis tant socials com a empresarials, ja que s’optimitzen els recursos i es redueixen els costos; se seleccionen a les persones més qualificades sense discriminació i s’estableixen uns salaris més justs amb la finalitat d’aconseguir la igualtat retributiva», ha assegurat la responsable de Desenvolupament Econòmic.

Sandra Gómez ha precisat que les empreses que implanten un pla d’aquest tipus «compleixen amb la legislació vigent, prevenen l’assetjament sexual i la discriminació per raó de sexe, milloren la seua imatge interna i externa, ofereixen avantatges davant l’Administració Pública, i permeten optar a reconeixements amb distintius d’excel·lència empresarial».

SERVEIS ESPECÍFICS EN MATÈRIA D’IGUALTAT

València Activa treballa en diverses línies per fomentar la igualtat entre dones i homes en l’àmbit laboral, i per açò compta amb diferents serveis. Tal com ha recordat Gómez, «segueix existint la necessitat de desenvolupar accions que milloren la inserció laboral de les dones, ja que són elles les que tenen més dificultats per a accedir al mercat laboral, o ho fan en pitjors condicions que els hòmens».

Per açò, es disposa d’un servei d’atenció directa i assessorament a empreses per al desenvolupament de Planes d’Igualtat que afavorisquen la inserció sociolaboral i promoció de les dones en les empreses. «Este servici d’assessorament facilita el suport en totes les fases a través del compromís, el diagnòstic, el disseny, la implementació, l’avaluació, el seguiment i les propostes del mateix pla», ha ressaltat la regidora.

València Activa destina un total de 230.000 euros a programes i servicis que fomenten la inserció laboral de les dones en igualtat de condicions, a través de programes de formació, orientació i inserció laboral. També disposa d’accions específiques per a dones víctimes de la violència de gènere i/o en risc d’exclusió social en matèria d’ocupació i a dones que volen incorporar-se al mercat de treball en sectors en els quals les dones estan subrepresentades.

En esta línia, Gómez ha recordat que s’han signat acords amb empreses amb l’objectiu de promoure l’ocupació femenina, com ara el subscrit amb l’empresa Vidal, que té com a finalitat afavorir la inserció laboral de persones aturades inscrites en l’Agència d’Ocupació València Activa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 16 =

CCCC
torrent