25n
25N
25N

Agències de viatge exigeixen "ajudes directes immediates" després de nou mesos "d'ingressos zero"

Agències de viatge exigeixen "ajudes directes immediates" després de nou mesos "d'ingressos zero"
18/11/2020 -

Representants d’agències de viatge de la Comunitat Valenciana han reclamat a les administracions “ajudes directes immediates” després de sofrir nou mesos “d’ingressos zero” a causa de la pandèmia de Covid-19.

Responsables d’aquests establiments han dut a terme en el centre de València una marxa de protesta –convocada també en altres punts d’Espanya– per a “acabar amb la invisibilitat” d’un dels sectors més colpejats per la crisi.

Per això, han acudit a la protesta amb màscares per a simbolitzar que no són un d’aquests accessoris, “sinó persones i més de 90.000 famílies”. També portaven maletes en les quals es podien llegir lemes com ‘Les agències de viatge no som agències financeres’ o ‘Sense ajudes ens arruïnen’, entre altres.

Una de les promotores de la manifestació, Asunción Piera, ha manifestat que el sector “necessita ajudes directes i ser exonerat de les quotes d’autònoms, del pagament d’assegurança de crèdit i caució i un canvi en la llei de viatges combinats”. “Això no és una qüestió política, sinó una crida de socors, un SOS: ajudes immediates ja o morirem”, ha asseverat.

EL BO VIATGE, “UNA ESTAFA”

Així mateix, aquesta portaveu s’ha mostrat molt crítica amb el Bo Viatge llançat per la Generalitat Valenciana, ja que, “sabent que som el col·lectiu més vulnerat, pretenien que férem de financera”. En la mateixa línia, un altre participant en la marxa, Jorge Torres, ha qualificat aquest bo com “una estafa”. “Ens han enganyat completament”, ha lamentat.

Ha incidit en què les agències porten “des de març sense facturar res”, mentre que els ingressos “han estat zero i els pagaments estan sent els mateixos”.

A més, adverteixen, la situació empitjora de cara a un Nadal on no hi haurà celebracions de cap d’any. “Cal donar una solució perquè açò s’enfonsa i si no rebem ajuda de l’administració pública, ens veurem abocats al tancament. O busquem una solució o aç ha d’explotar per algun lloc”, ha conclòs aquest responsable d’una agència valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 3 =