25n
25N
25N

L'Agència de Protecció del Territori "minimitzarà l'impacte urbanístic" al litoral

L’Agència de Protecció del Territori podrà requerir l’anul·lació de llicències urbanístiques si són contràries a la normativa vigent

L'Agència de Protecció del Territori "minimitzarà l'impacte urbanístic" al litoral
31/01/2020 -

Després del temporal Gloria, i els danys que el seu pas ha ocasionat en alguns punts de la Comunitat Valenciana, el Govern del Botànic ha decidit impulsar mesures que protegisquen el nostre territori davant situacions climatològiques d’aquesta índole perquè, com asseguren els experts, aquest tipus de temporals seran cada vegada més freqüents en el litoral valencià.

Així, el Consell, a més d’impulsar la participació de la Comunitat Valenciana en el Pla d’Impuls al Medi Ambient per a l’Adaptació al Canvi Climàtic Adapta Costes, ha decidit que ja és el moment de donar l’impuls definitiu a la posada en marxa de l’Agència de Protecció del Territori, com una de les iniciatives essencials per a reforçar la protecció de la costa, així com d’altres zones en risc.

En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha ressaltat que “l’Agència de Protecció del Territori s’alça com un òrgan fonamental l’objectiu del qual és minimitzar l’impacte i vetlar per l’ordenació i la disciplina urbanística, especialment en la zona del litoral”.

Però, quines seran les seues funcions? Principalment, l’Agència Valenciana de Protecció del Territori inspeccionarà i vigilarà els actes d’edificació i l’ús del sòl no urbanitzable, tenint competències per a suspendre l’edificació o les activitats que s’estiguen realitzant en zones de sòl no urbanitzable en aquells casos en els quals no es disposara d’autorització municipal o autonòmica, o que s’estigueren incomplint les condicions de les autoritzacions atorgades.

A més, aquesta agència podrà no només denunciar davant el Ministeri Fiscal, i els òrgans de l’ordre jurisdiccional penal, aquelles pràctiques que es consideren constitutius de delicte, sinó també requerir l’anul·lació de llicències urbanístiques si són contràries a la normativa vigent.

Finalment, serà un òrgan d’assessorament per als municipis adherits, però també per a la conselleria competent a la qual podrà proposar tant modificacions en la normativa, com adoptar normes legals per al millor compliment de la legalitat urbanística.

I és com ha assenyalat el president de la Generalitat, Ximo Puig, “no farem ni un pas enrere en la voluntat d’ordenar el territori. L’emergència climàtica ja no és una qüestió de nominalisme, és una realitat contra la qual hem d’actuar”. Entre les mesures que es duran a terme també es troben l’actualització tant del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) com del Pla d’Acció Territorial de Prevenció de Risc d’Inundació (Patricova), per a alinear-los amb el ‘Pacte verd europeu’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − tres =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna