L'Ajuntament demana a l'Agència de Protecció de Dades arxivar la causa

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

L'equip jurídic de l'Ajuntament treballa ja en una sèrie d'al·legacions al requeriment que l'Agència de Protecció de Dades n'ha fet arran de la coneguda com "enquesta fallera". Amb aquestes al·legacions sol·licitarà a l'esmentat òrgan l'arxiu complet del procediment que ha obert, "ja que l'escrit es basa en la tenencia i utilització de dades de caràcter personal de les persones enquestades, fet que mai s'ha produït". A més, els tècnics de l'Ajuntament assenyalen "que hi ha una sèrie d'incoherències molt importants que a efectes pràctics deixa sense cap motivació l'expedient" .

De fet, des de l'Ajuntament s'ha insistit "en el fet que mai s'ha tingut dades de caràcter personal de les persones enquestades, fet que inhabilita el procediment de l'Agència de Protecció de Dades, ja que basa tota la seua motivació de les suposades infraccions en eixe punt". Per la seua banda, els responsables de la Regidoria de Cultura Festiva asseguren "que aquesta actuació sols s'entén per una motivació estrictament política i no des d'un punt de vista jurídic".

A més, a la Regidoria han incidit en el fet "què l'empresa –d'una reconeguda solvència i experiència en l'àmbit de la demoscòpia- va destruir eixes dades –de verificació, normals i habituals en totes les enquestes- el dia 1 de juliol, tal com van comprovar dos tècnics de l'Agència de Protecció de Dades. I en l'informe elaborat per l'Agència així es reconeix. Per tant, quan donen un termini per destruir-les s'està caient en una incomprensible contradicció".

"En tot cas, aquest és un punt secundari, perquè l'Agència de Protecció de Dades no ha fet de moment cap requeriment a l'empresa enquestadora, sinó a l'Ajuntament, qui mai ha tingut en la seua possessió cap tipus de dades personals, tal com van comprovar els inspectors de l'Agència", fet pel qual la regidoria de Cultura Festiva sospita que hi ha "una motivació política" darrere de l'actuació, i per això sol·licita l'arxiu complet del procediment.

Per altra banda, els responsables municipals han tornat a explicar que totes les dades que estan penjades en la web municipal "són dades agregades, sense cap tipus d'informació personal (perquè l'Ajuntament mai les ha tingut en el seu poder), I per tant no hi ha cap dossier a eliminar, ja que la ciutadania té dret a tindre-hi accés".

A aquest respecte, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha qüestionat hui "si el PP municipal té informació privilegiada quan han assegurat públicament que l'Ajuntament serà multat –ja que el procediment està obert i el consistori ha de presentar encara les al·legacions-".

"Santamaria hauria d'explicar com i perquè sap amb antelació com acabarà aquest procediment i si disposa d'informació privilegiada". Finalment, s'ha lamentat que el PP "faça una utilització partidista de les institucions públiques com últimament s'està veient en diversos casos destinats a dinamitar l'acció dels governs del canvi i donar una sensació de caos que no es correspon amb la realitat d'una enquesta ben plantejada i ben executada que ha aportat informació molt valuosa per als agents festius i el conjunt de la ciutadania".

Destacats