25n
25N
25N

Una agència de Nacions Unides fa balanç de les ajudes de la Diputació en favor dels refugiats palestins

La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, rep a les responsables de l’UNRWA, que sol·liciten a la corporació la continuïtat de projectes com l’alimentació per a 2.000 persones

Una agència de Nacions Unides fa balanç de les ajudes de la Diputació en favor dels refugiats palestins
11/09/2019 -

Les representants de l’Agència de Nacions Unides per als refugiats de Palestina a Orient Pròxim, UNRWA, Raquel Martí i Sara Gimeno, s’han reunit aquest dimarts amb la diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, amb l’objectiu de presentar el balanç de les seues activitats, a fi de sol·licitar la continuïtat dels projectes que realitza aquest col·lectiu amb el suport de la Diputació de València, dirigits als refugiats palestins, així com presentar noves propostes de col·laboració.

D’altra banda, també s’ha informat sobre la situació actual de la població refugiada palestina, així com sobre dades, informes i accions recents d’UNRWA relacionats amb la situació de crisi de l’emigració a causa del conflicte; sobre la situació dels refugiats palestins en els campaments de refugiats i la Franja de Gaza; i sobre la situació en la gestió de les ajudes concedides per la Diputació de València a l’organització.

Actualment es tramita des de l’àrea de Cooperació la concessió d’una subvenció per a la realització del projecte ‘Distribució d’aliments per a garantir un nivell de vida digne de les persones refugiades de Palestina en la Franja de Gaza’, a realitzar en aquest territori durant l’exercici 2019.

El projecte presentat cerca reduir la inseguretat alimentària de les persones refugiades de Palestina en la Franja de Gaza, que viuen en situació de pobresa absoluta, a través de la distribució de cistelles alimentàries.

Un bloqueig d’11 anys

La Franja de Gaza es troba marcada pel bloqueig imposat per Israel, que dura ja 11 anys, i que ha deixat a la població gazatí en una situació d’extrema vulnerabilitat. La incapacitat sobrevinguda de la població per a proveir-se de béns i subministraments bàsics, imposada pel llarg bloqueig econòmic i militar, unida a altres factors com la destrucció del teixit productiu, l’altíssim nivell de desocupació o el mal infligit a sectors productius bàsics com la pesca i l’agricultura, provoca situacions de gran pobresa i necessitat que han generat una gran dependència dels serveis d’UNRWA. La situació quasi insostenible de la població gazatí demanda d’accions concretes i urgents.

Amb el projecte finançat per la Diputació es distribuiran cistelles d’aliments per a aproximadament 1.769 persones en situació de pobresa absoluta que cobriran el 80% de la seua ingesta calòrica diària. Aproximadament el 30% de les persones que es beneficien dels aliments són menors.

La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, ha explicat que “el compromís de la Diputació amb l’ajuda humanitària en zones de conflicte és evident”, destacant, en el cas concret de l’UNRWA, “la tasca d’assistència, protecció i defensa dels refugiats, amb atenció educativa, sanitària i de sensibilització”.

L’Agència de Nacions Unides per als refugiats de Palestina a Orient Pròxim, UNRWA, naix amb el mandat de l’Assemblea General de Nacions Unides en 1949 amb l’objectiu de brindar suport d’emergència i iniciar programes d’assistència social a la població palestina refugiada.

La Diputació de València ha col·laborat amb UNRWA España, a través de la Delegació a la Comunitat Valenciana, amb diversos convenis de col·laboració dirigits a subvencionar projectes d’emergència en l’exterior, ateses les necessitats i sol·licituds realitzades per l’organització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − catorze =

bombers
bombers