25n
25N
25N

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades rebutja la denúncia del PP contra EMT per presumpta bretxa de seguretat

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades rebutja la denúncia del PP contra EMT per presumpta bretxa de seguretat
03/06/2020 -

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha rebutjat la denúncia presentada pel PP contra l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per una presumpta bretxa de seguretat i ha conclòs que no es va produir cap violació en la protecció de dades durant el frau contra EMT ocorregut el passat setembre.

En la seua resolució, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades determina que “no s’infereix l’existència d’una actuació infractora d’EMT en l’àmbit competencial de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, per la qual cosa procedeix l’arxiu de la reclamació presentada contra EMT”.

A més, l’Agència rebutja imposar una sanció a EMT, tal com demanava el PP. “S’ha constatat la falta d’indicis racionals de l’existència d’una infracció en l’àmbit competencial de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, no procedint, en conseqüència, l’obertura d’un procediment sancionador”, conclou.

L’Agència també recorda al PP que “el principi de presumpció d’innocència impedeix imputar una infracció administrativa quan no s’hagen obtingut evidències o indicis dels quals es derive l’existència d’infracció”.

En aquest sentit, senyala que actualment el frau contra EMT està sent investigat pel jutjat d’instrucció núm. 18, estant EMT personada com perjudicada, una exdirectiva de l’empresa ja acomiadada com investigada i CaixaBank com a responsable civil.

Després de conéixer la decisió de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, el regidor de Mobilitat Sostenible i president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha recordat que aquesta és “una altra denúncia arxivada al PP, que segueix amb la seua estratègia de presentar denúncies sense proves per a fer soroll i dur a terme una campanya de desprestigi contra EMT”. “Una altra vegada tornen a demostrar que no tenen cap projecte per a millorar la ciutat i intenten desprestigiar a l’empresa pública amb denúncies falses i tergiversant la informació”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 10 =