25n
25N
25N

L'Agència Antifrau manté 300 expedients oberts i protegeix a 19 persones, la majoria funcionaris

INMA CABALLER/CORTS

L'Agència Antifrau manté 300 expedients oberts i protegeix a 19 persones, la majoria funcionaris
24/09/2019 -

L’Agència Antifrau de la Generalitat Valenciana manté actualment oberts al voltant de 300 expedients d’anàlisis i investigació de conductes i protegeix a 19 persones, la majoria funcionaris públics.

Així ho ha destacat el director de l’òrgan, Joan Llinares, en declaracions als mitjans abans de portar a la Comissió d’Economia de les Corts la memòria anual de 2018, ja presentada anteriorment i disponible en la pàgina web.

L’activitat d’Antifrau se centra en la protecció de persones que “per la seua professió o vivència contemplen condemnes corruptes i les denuncien en els àmbits on correspon”.

“Fins ara, qualsevol persona que feia aquest pas quedava sotmesa a represàlies que són inacceptables”, ha reivindicat el titular de l’agència, per a destacar que la xifra de protegits en l’actualitat (19, al costat d’altres peticions en tramitació) “dóna un indicador que queda molt per fer encara”.

Precisament, segons ha ressaltat, la Unió Europea aprova el mes vinent d’octubre una directiva que donarà als estats dos anys de termini perquè aproven les seues lleis de protecció als denunciants. Es tracta d’una norma que encara no existeix a Espanya i de la qual disposen països com Itàlia, Bèlgica o Països Baixos.

“La Comunitat s’ha avançat a la resta d’Espanya i també a Europa”, ha asseverat Llinares, i ha posat en valor la “via de tranquil·litat” que suposa aquest instrument per als treballadors públics “quan els toca fer coses no legals”.

CASOS QUE “DESBORDEN” A la COMUNITAT

Respecte als casos que estudia Antifrau, uns 300 expedients d’anàlisis i investigació de conductes, encara que no tots prosperen sí que hi ha alguns que “tenen una proporció que desborda la pròpia Comunitat Valenciana”.

Entre ells, el director de l’agència ha recordat el dels cursos de formació que va traslladar a la Fiscalia central perquè afectaven altres territoris; actualment en investigació en les fiscalies.

De cara al futur, respecte a si l’Antifrau necessita més pressupost de la Generalitat, Llinares ha sostingut que “en els pròxims exercicis hi haurà necessitats que s’hauran d’anar cobrint”. “No ens podem queixar”, ha reconegut, després d’un temps de “creixement perquè la gent sàpia que està ací”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

CCCC
torrent