caixa popular

L'Agència Antifrau porta a Fiscalia l'acord sobre jubilacions parcials de 2013 en l'EMT de València

L’informe d’aquest organisme apunta que eixe acord podria ser origen de delictes de malversació i frau en subvencions

L'Agència Antifrau porta a Fiscalia l'acord sobre jubilacions parcials de 2013 en l'EMT de València
13/09/2018 -

L’Agència Antifrau ha traslladat a la Fiscalia Provincial de València un informe en el qual apunta que l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, en aquell moment presidida pel PP, podria ser l’origen de “presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedats”.

Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor de Mobilitat Sostenible, Guiseppe Grezzi i actual president de l’EMT, després de la presentació de l’exposició fotogràfica ‘Tio Pepe. Cabanyal’. Segons ha explicat, l’Agencia Antifrau li ha comunicat aquest mateix dijous la seua decisió de traslladar els fets a Fiscalia, en considerar que es tracta d’un tema penal”.

D’aquesta manera, l’Agència Antifrau dóna resposta a la denúncia que la pròpia EMT va realitzar el passat mes de maig quan li va traslladar una pràctica “irregular” duta a terme en aquesta companyia pública des de 2001 en les jubilacions parcials d’empleats que, amb una reducció de jornada del 85% en acollir-se a aquesta modalitat, no acudien a treballar els 131 dies que els corresponien sinó només 65 encara que cobraven i cotitzaven pel total.

Després d’investigar els fets, l’Agència ha detectat que els fets investigats podrien ser constitutius de delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedats i “l’origen podria ser l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 i la seua execució a partir d’eixe moment”, ha explicat Grezzi.

En eixe moment el president de l’empresa era el regidor de grup municipal del PP en l’Ajuntament de València Alberto Mendoza, ha recordat el responsable de Mobilitat Sostenible, qui ha apuntat que “caldrà veure què fan” ara el portaveu del grup municipal, Eusebio Monzó, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i les “conseqüències polítiques que s’han de derivar d’açò”.

EXONERATS L’EMT, TREBALLADORS I REPRESENTANTS SINDICALS

En tot cas, l’Agència Antifrau ha traslladat als actuals responsables de l’EMT València que, com a denunciants, estan exonerats dels fets des que van tindre coneixement i els van posar en les seues mans, així com també estan exonerats els treballadors i els representants sindicals “que no tenen cap responsabilitat”, ha assegurat Grezzi.

De moment “no sabem qual és el perjuí econòmic” que es deriva d’aquests fets, ha apuntat l’edil, qui sí ha lamentat el “perjuí moral i ètic” a l’empresa que es “posa en qüestió amb coses com aquesta”. “Esperem que Fiscalia investigue i si hi ha responsables que vagen a juí i siguen condemnats”, ha sentenciat l’edil.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 15 =

Valencia orgullosa