25n
25N
25N

L'Agència Antifrau signa un conveni de col·laboració amb l'associació de 'whistleblowers' que presideix Hervé Falciani

L'Agència Antifrau signa un conveni de col·laboració amb l'associació de 'whistleblowers' que presideix Hervé Falciani
09/07/2019 -

L’Agència Valenciana Antifrau, representada pel seu director, Joan A. Llinares, i l’Associació Tactical Whistleblower, representada pel seu president, l’enginyer de sistemes Hervé Falciani, han signat un Conveni de col·laboració per a establir un “canal permanent de comunicació i treball conjunt amb la finalitat de millorar l’eficàcia en el compliment d’objectius d’interés comú”.

Tactical Whistleblower és una associació sense ànim de lucre constituïda a Espanya que “naix amb vocació de promoure l’ètica i la seguretat institucional, tant pública com privada mitjançant la investigació i l’aplicació de tecnologies com el blockchain i unes altres ja desenvolupades o en vies de desenvolupament”, ha informat l’agència en un comunicat.

Antifrau contempla entre els seus objectius “la realització de plans preventius que reduïsquen els riscos que, en l’àmbit de les administracions i el sector públic, poden implicar males pràctiques fraudulentes o corruptes”.

Així, es realitzen estudis sobre els potencials de les infraestructures tecnològiques que permeten incrementar el control efectiu d’aspectes com la contractació, les subvencions o les concessions, gràcies a la traçabilitat i transparència en els processos de licitació pública i de la despesa derivada, especialment en tot el que es refereix a l’execució verificada i real d’obres, serveis i subministraments així com de l’efectiu compliment de les obligacions vinculades a les subvencions públiques.

Aquest conveni marc, sense contingut econòmic, del qual es poden derivar instruments jurídics per a la realització d’activitats, estableix en les seues clàusules les modalitats de col·laboració i la manera en què aquestes s’establiran.

També es crea una comissió mixta de seguiment. El Conveni té una vigència de quatre anys, amb possibilitat de pròrroga de quatre anys addicionals.

Com a principals línies d’actuació, el conveni estableix la col·laboració per a la introducció, desenvolupament i implementació d’aplicacions tecnològiques que faciliten la lluita contra el frau i la corrupció en els àmbits de la contractació, les subvencions i les concessions públiques.

Així mateix, totes dues entitats es comprometen a cooperar en programes de formació de personal tècnic, d’administració i serveis.

A més, col·laboraran en les àrees de cooperació tècnica i de transferència de tecnologia, així com en temes de formació d’analistes i personal especialitzat en anàlisi de dades i en altres àmbits tecnològics i treballaran “conjuntament perquè es contemple en el marc jurídic de la Comunitat Valenciana la implementació en totes les seues administracions públiques d’aquesta eina tecnològica de traçabilitat, una vegada acabada”.

Per a l’Agència Valenciana Antifrau és “un privilegi” disposar de col·laboradors com Falciani i “l’associació que presideix per a desenvolupar les seues funcions de prevenció, investigació, formació i lluita contra el frau i la corrupció en la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 7 =