25n
25N
25N

Sanitat recorda que els cementeris hauran de tindre un control d'aforament en el Dia de Tots Sants

Sanitat recorda que els cementeris hauran de tindre un control d'aforament en el Dia de Tots Sants
27/10/2020 -

La Conselleria de Sanitat, davant la festivitat de Tots Sants, ha recordat el protocol específic enfront de la COVID-19 que s’ha establit per a evitar aglomeracions davant l’assistència massiva prevista als cementeris que inclou, entre altres mesures, l’obligació d’establir un control d’aforament per a assegurar que l’ocupació no excedisca d’una persona per 2,25 metres quadrats, incloent-hi al personal.

De la mateixa manera, s’han d’establir circuits d’entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció. També es facilitarà mantenir aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

Així mateix, la distància de seguretat de, almenys 1,5 metres, i és obligatori en tot moment l’ús de mascaretes, excepte en els casos ja contemplats de persones dependents, problemes de conducta derivats del seu ús o que presenten malalties que puguen agreujar-se pel seu ús.

D’altra banda, l’entitat titular o responsable de les instal·lacions ha d’assegurar que s’adopten les mesures de neteja adequades a l’espai i afluència, on prestarà especial atenció a aquells espais d’ús comú. Les papereres seran de pedal i tapa per al material rebutjat del procés de neteja.

El protocol indica la necessitat de posar a la disposició de les visites dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants amb viricida, en condicions d’ús, autoritzats i registrats, en un lloc visible i en l’entrada.

Finalment, es recorda que l’ús de condícies amb una superfície inferior a quatre metres quadrats es limita a una persona, excepte en casos de persones dependents que requeresquen ajuda. Per a espais superiors, l’ús de condícies queda limitat al 50% de la seua capacitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =