25n
25N
25N

Afluència "moderada i constant" a les biblioteques de la Generalitat en el primer dia de la Fase 1

Afluència "moderada i constant" a les biblioteques de la Generalitat en el primer dia de la Fase 1
19/05/2020 -

Les biblioteques públiques dependents de la Generalitat van registrar aquest dilluns, en el seu primer dia d’obertura després de l’emergència sanitària per la Covid-19, una afluència de públic “moderada i constant” al llarg de tota la jornada.

Des que a les 9.00 hores van obrir les seues portes, els usuaris es van anar acostant a retornar els llibres que tenien a les seues cases des del 16 de març, quan es van tancar els centres per l’estat d’alarma, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

No obstant això, no es van realitzar préstecs de llibres perquè durant la fase 1 de desescalada es realitzen prèvia petició per Internet i telèfon. Sí que es van atendre les crides i els correus electrònics de petició de llibres que podran recollir els usuaris a partir d’aquest mateix dimarts.

A la Biblioteca de València Pilar Faus van entrar 304 usuaris per a retornar 478 llibres i per via telemàtica es van sol·licitar 103 préstecs. A la Biblioteca Azorín d’Alacant, els usuraris van ser 250, les devolucions 549 i els préstecs 159.

A la Biblioteca Pública de Castelló Rafalafena, 140 persones es van acostar a les instal·lacions per a retornar 260 llibres i es van realitzar 34 préstecs. A la Biblioteca d’Orihuela les dades van ser de 90 usuaris, 60 devolucions i 30 préstecs.

Les biblioteques han obert al públic per a tramitar els serveis de préstec i devolució de llibres. De moment, no es pot fer ús de les sales d’estudi ni realitzar cap mena d’activitat cultural o de foment lector. L’accés a la col·lecció dels llibres de la biblioteca està limitat i només el personal del centre pot manipular els materials.

Els usuaris han de guardar distància social i complir les normes de senyalització i d’higiene com portar guants i desinfectar-se les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =