25n
25N
25N

Els afectats per la DANA podran demanar des d'aquest dilluns ajudes per a comprar béns de primera necessitat

Tècnics de la Generalitat es desplaçaran a municipis afectats per a ajudar els ciutadans amb els tràmits

Els afectats per la DANA podran demanar des d'aquest dilluns ajudes per a comprar béns de primera necessitat
22/09/2019 -

Els afectats pel temporal de pluges que va patir la Comunitat Valenciana entre l’11 i el 14 de setembre poden sol·licitar a la Generalitat, des d’aquest dilluns 23 de setembre, l’avançament per a adquirir béns domèstics de primera necessitat. El termini per a sol·licitar les subvencions és de quinze dies hàbils, és a dir, fins al pròxim 14 d’octubre.

Després de presentar la instància rebran un avançament de 1.500 euros per habitatge. Aquesta ajuda es podrà ampliar fins als 4.500 euros per beneficiari en funció dels danys que s’hagen patit a causa de les inundacions, ha explicat l’administració en un comunicat.

En total, el Consell ha habilitat una partida extraordinària de 13,5 milions d’euros per a aquests pagaments d’urgència a les persones físiques a fi que es recupere la normalitat en breu.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha detallat que la Generalitat desplegarà, a partir d’aquest dilluns, una dotació de tècnics administratius que se situaran als ajuntaments afectats “per a informar i ajudar els damnificats en els tràmits necessaris per a accedir a les subvencions i, a més, entrarà en funcionament una oficina central de gestió a Oriola” (Alacant).

En aquest sentit, hi haurà tècnics de la Generalitat en cadascun dels huit municipis més afectats amb els mitjans informàtics necessaris i formularis de sol·licitud impresos perquè les persones afectades només hagen d’emplenar-los i signar-los per a iniciar la tramitació.

La resta d’ajuntaments on la incidència del temporal va ser menor comptaran amb una oficina itinerant a mesura que la seua presència siga necessària a sol·licitud de les autoritats municipals.

“L’objectiu és que els pagaments es tramiten amb la màxima celeritat perquè puguen arribar als afectats com més prompte millor”, ha explicat la consellera.

UN PROCEDIMENT “SENZILL” I ASSESSORAT

Gabriela Bravo ha assegurat que es tracta d’un “procediment administratiu senzill per al qual la ciutadania comptarà amb l’assessorament i ajuda dels tècnics de la Generalitat”. En aquest sentit, ha recalcat que el Consell “està ja aportant tots els recursos materials i humans a fi que les ajudes es cobren de forma immediata”.

El decret d’ajudes a les persones físiques es va publicar aquest divendres, 20 de setembre, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) després del ple del Consell que es va celebrar a Oriola de forma extraordinària per a tal fi.

El document estableix que els afectats han de disposar d’un títol jurídic –com una escriptura de propietat o un contracte de lloguer– per a ocupar l’habitatge que va ser danyada per les inundacions. Aquesta iniciativa, a més, contempla que l’ajuda puga ascendir fins als 4.500 euros per immoble segons els estralls que s’hagen patit.

“Després d’una gota freda de la magnitud i intensitat com la que hem patit, les persones afectades han de sentir que la Generalitat està al seu costat per a ajudar-los a reconstruir les seues llars al més prompte possible i, per això, aquest paquet d’ajudes s’ha convertit en una prioritat absoluta per al Consell”, ha manifestat Bravo.

“NO ESCATIMAREM EN RECURSOS”

Segons la consellera, la Generalitat no ha “escatimat en mitjans ni escatimarà en recursos perquè els danys puguen ser reparats amb la màxima urgència, perquè estem parlant de necessitats bàsiques de les persones”.

A més, els ajuntaments afectats tenen a la seua disposició, “des de ja mateix, tota la capacitat tècnica i humana de la Generalitat perquè la gestió de les tasques de reconstrucció siga immediata i eficaç”, ha assegurat.

Les ajudes aprovades divendres passat pel Ple del Consell inclouen un altre decret destinat a subvencions directes als ajuntaments afectats per un valor de deu milions d’euros a fi que els consistoris puguen escometre les despeses extraordinàries provocades pel temporal. Les autoritats locals disposen també del mateix termini de quinze dies hàbils per a sol·licitar les ajudes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − set =