Afaco Quart entrega els premis de Dibuix Inclusiu

L'activitat s'emmarca en el programa "Des de l'escola fins a una societat inclusiva" amb xiquets i xiquetes de quart de primària de la localitat

Guardar

afaco quart
afaco quart

El Molí de Vila ha acollit la cinquena edició dels premis que entrega l'associació Afaco Quart als i les participants del concurs de dibuix emmarcat dins del programa "Des de l'escola fins a una societat inclusiva". Un total de huit xiquets i xiquetes de 4t de Primària de tots els col·legis municipals han rebut un obsequi, realitzat per les persones integrants del Centre Ocupacional en un taller de serigrafia. Els dibuixos, que s'han exposat a Quart Jove, tracten de reflectir de diverses maneres la diversitat funcional i la inclusió social.

A l'acte, a més de tot l'alumnat i els seus tutors i tutores, han assistit la regidora d'Educació, Consue Campos, i de Benestar Social, Llum Moral; la inspectora d'Educació dels centres educatius de Quart de Poblet, Mª Carmen Ortí; la presidenta d'Afaco, Marisa Dieguez; el representant del Centre Ocupacional, Sant Sapienza; i la representant de Caixa Popular, Bea Giner.

La gala ha transcorregut en un ambient festiu i alegre amb la projecció d'un vídeo que tenia com a protagonistes a les i els membres del Centre Ocupacional i l'associació Afaco Quart. Especial impacte ha causat el monòleg contra el bullying de Shaila, una de les persones que formen part d'Afaco, qui ha respost a nombrosos dubtes sobre el respecte a la diversitat funcional i la seua pròpia experiència de les xiquetes i xiquets que han assistit. A més, integrants de l'associació també han realitzat una actuació de dansa.

Finalment, ha pujat a l'escenari l'alumnat guanyador per a recollir els seus premis i posar punt final, de moment, a més d'un any d'aprenentatge en la inclusió social.

Afaco realitza una important labor de conscienciació destinada a l'educació primària. Una de les seues actuacions, dirigida als cursos de 3r i 4t de primària, és acostar-se als centres amb l'objectiu de recaptar informació sobre la percepció que l'alumnat té de les persones amb diversitat funcional i fer-los veure que entre tots i totes cal lluitar per la inclusió. Dins d'aquestes jornades es projecten vídeos, es lligen contes i fins i tot es realitza una visita al Centre Ocupacional, ja que l'objectiu del programa "Des de l'escola fins a una societat inclusiva" és donar a conéixer a l'alumnat de primària les diferents formes de diversitat funcional i qualsevol altra diferència entre persones per a construir a una societat més justa i tolerant.

Aquesta iniciativa estava integrada dins de les activitats de la campanya de sensibilització sobre la diversitat funcional que l'Ajuntament està desenvolupant sota el lema "No marques la diferència".

Destacats