25n
25N
25N

Aerte destaca la "sensibilitat" de la Fiscalia amb la situació de residències i els seus professionals

Aerte destaca la "sensibilitat" de la Fiscalia amb la situació de residències i els seus professionals
03/04/2020 -

L’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) ha destacat la “sensibilitat” de la Fiscalia Provincial de València amb la situació actual de les residències i els seus professionals, els qui lluiten diàriament contra el coronavirus.

Aerte valora que el ministeri públic “prioritze” el treball que s’està fent pels professionals per a atendre les persones majors, sobre les qüestions d’informació que ja s’estan facilitant per altres vies. “Mereix el nostre reconeixement. És una mostra d’empatia que valorem”, ha declarat en un comunicat el president de l’entitat, José María Toro.

La Fiscalia ja va denunciar la setmana passada, en unes declaracions a Europa Press, que hi havia situacions “dramàtiques” en moltes residències de la província a conseqüència del coronavirus. Va advertir en aqueix moment d’una “patent” mancada de mitjans i d’empleats “desbordats”, al “límit” de les seues possibilitats.

El ministeri públic no va observar en aqueix moment cap mena de responsabilitat en la manera d’actuar de les residències després de posar-se en contacte amb les instal·lacions per a conéixer de primera mà com estaven afrontant la situació. Es va adonar que a vegades els empleats s’encarregaven d’elaborar les seues pròpies màscares perquè disposaven d’algunes amb més de 10 anys, i va visualitzar falta de test ràpids de la malaltia.

Aerte, després d’aquest treball de la Fiscalia i la sensibilitat mostrada amb el sector, ha volgut mostrar el seu agraïment.

D’altra banda, l’entitat ha destacat el fet que Presidència de la Generalitat s’estiga posant en contacte amb diferents residències de la Comunitat per a informar-se de la situació, oferir suport i reconéixer també el treball que s’està duent a terme. També ha destacat els suports de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; i el síndic de Ciutadans en la Comunitat, Toni Cantó.

Aquests suports al sector, ha dit, se sumen a l’arxiu, aquesta setmana, per part de la Fiscalia General de l’Estat de les diligències inicials obertes, després de la investigació i preses de dades en les diferents fiscalies provincials de la situació en els centres residencials.

Per tot això, i en tindre accés a la informació a través de la Conselleria de Sanitat, han decidit no sol·licitar més dades als centres, encara que hagen quedat a la seua disposició per a qualsevol ajuda que necessiten, com ahir indicava un escrit remés a les residències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =