25n
25N
25N

Aemet avisa de pluges fortes i persistents el dilluns a la Comunitat Valenciana

Aemet avisa de pluges fortes i persistents el dilluns a la Comunitat Valenciana
13/03/2020 -

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un avís especial de fenòmens adversos davant la previsió de pluja, neu i tempestes des del diumenge. En el cas de la Comunitat Valenciana, les precipitacions més importants, molt probablement fortes i persistents, s’esperen el dilluns, especialment en la meitat nord.

No obstant això, el diumenge ja s’esperen precipitacions a partir del migdia en la meitat nord de la regió, sobretot a l’interior. En la resta de la Comunitat no es descarten de forma més ocasional, sent molt poc probables en el sud d’Alacant. Podran anar ocasionalment acompanyades de tempesta.

Segons Aemet, el dilluns es formarà una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) a l’interior peninsular, al mateix temps que en superfície es desenvoluparà una zona de baixes pressions entre el nord d’Algèria i el sud-est de la Península, intensificant-se els vents de component aquest sobre el quadrant nord-est, la qual cosa provocarà l’entrada de nou de la massa subtropical i la seua interacció amb la massa polar que s’haurà anat estenent sobre la Península al llarg del diumenge i meitat del dilluns.

Les precipitacions més importants, molt probablement fortes i persistents, s’esperen en la meitat nord de la Comunitat Valenciana, extrem sud de Catalunya, Terol i altres zones de l’entorn del sistema Ibèric.

La DANA estarà acompanyada d’un descens important de les temperatures a partir del dilluns, sobretot en les zones mitjanes i altes de les meitats nord i est. Quant al dimarts, Aemet indica que la probabilitat i la intensitat més grans es desplaçaran al sud-est però ja la cota de neu pujarà de forma acusada.

A partir del dimecres s’anirà reduint la probabilitat de precipitacions i tempestes i també la seua extensió i intensitat. La inestabilitat tendirà a remetre a la Península i Balears i és possible que es trasllade al voltant de Canàries durant la segona meitat de la setmana.

També bufaran intervals de vent fort durant els primers dies de la setmana a Galícia, en el litoral de Catalunya, a Balears, zones del centre i sud-est, sud d’Andalusia i Canàries. Si bé, a partir del dimecres, probablement bufarà vent de llevant fort en l’Estret i en Alborán.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + huit =