AECC València atén de manera online als pacients durant el confinament

Ofereix una guia de preguntes freqüents sobre càncer i Covid-19 i mesures de prevenció "per a combatre la desinformació"

Guardar

aecc ep
aecc ep

Els psicòlegs i treballadors socials de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València estan atenent els pacients de manera online durant el confinament pel coronavirus mentre que els voluntaris han posat en marxa diferents iniciatives que es poden fer des de casa, com a trucs de màgia per a xiquets o pràctica esportiva adaptada, entre altres.

"Un dels pilars que fonamenta l'activitat d'AECC València és l'acompanyament i suport als pacients i familiars amb càncer. Hem de mantenir el nostre compromís en aquesta circumstància especial de confinament. No volem que cap persona se senta sola, desatesa o desinformada", ha explicat el president de l'entitat, Tomás Trénor.

L'AECC ha traspassat la prestació dels seus serveis als canals online i conserva el telèfon gratuït d'atenció d'Infocáncer, que ara també resoldrà qualsevol dubte sobre càncer i COVID-19. Un dels objectius de l'associació en aquest temps és "garantir una informació veraç i conscienciar sobre les mesures de prevenció per a evitar contagis", segons ha detallat l'entitat en un comunicat.

"Estan circulant per la xarxa multitud de missatges sobre aquest virus, en un món que a més està més interconnectat que mai. Per a combatre la desinformació, hem volgut divulgar informació contrastada i d'especial interés per als pacients que, a causa del tractament o a la mateixa malaltia, no tenen un correcte funcionament del sistema immune", ha explicat Helena Alloza, gerent d'AECC València.

Entre els recursos disponibles online, destaquen la guia de preguntes freqüents sobre càncer i coronavirus, mesures de prevenció per a evitar el contagi i algunes pautes per a poder afrontar millor l'aïllament. Aquests recursos també s'han posat a la disposició de les associacions de pacients de la província de València perquè els difonguen entre els seus socis.

En paral·lel a les accions de conscienciació i divulgació, tant psicòlegs com treballadors socials han completat les seues agendes de citacions mantenint de manera online el servei que brinden. "Algunes persones estan passant per moments d'ansietat, por, malestar emocional i fins i tot potser algun duel als quals se sumen els mateixos temors de la malaltia. Hem de seguir amb elles, escoltant-les, acollint el seu dolor i ajudant-los a bregar amb la quarantena per a eixir victoriosos d'aquesta situació", ha afirmat Pilar Moreno, psicòloga de l'entitat.

VOLUNTARIS

Per part seua, l'equip de voluntaris de l'associació està buscant noves fórmules per a continuar prop de les persones amb càncer. Tal com comenta Puri Aguilar, coordinadora de voluntariat d'AECC València, "estan eixint molt bones iniciatives per a aquest temps d'aïllament".

Entre elles, la de l'equip de mags, que es dedica a jugar amb els xiquets que estan ingressats en Oncologia Pediàtrica als hospitals en els quals està present l'AECC, que "està gravant nous trucs i difonent-los entre les famílies per a aconseguir traure un somriure als més xicotets".

En el cas dels tallers de treballs manuals i exercici físic, la voluntària destaca que segueixen en contacte amb les persones que assistien i els ofereixen recursos perquè puguen fer-ho des de casa, amb "pautes per a la pràctica esportiva adaptada, consells per a jugar al ping-pong amb qualsevol taula de casa i passos a seguir per a fer treballs manuals mitjançant xicotets reptes".

AECC València també s'ha posat al servei de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i les necessitats que poguera tindre. "Hem de sumar forces per a acabar amb aquest virus. Perquè per a preservar la salut dels pacients oncològics i de la societat valenciana en el seu conjunt hem d'estar més units que mai", ha conclòs el president de l'associació de València.

Arxivat a:

Destacats