25n
25N
25N

Helena Alloza (AECC): 'A Espanya, cada any, 1.100 xiquets són diagnosticats de càncer'

Hui se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil

Helena Alloza (AECC): 'A Espanya, cada any, 1.100 xiquets són diagnosticats de càncer'
15/02/2017 -

Hui, 15 de febrer, se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la societat no solament sobre la importància d’aquesta malaltia, sinó també pel procés que han de passar tots els xiquets que s’enfronten al càncer.

I és que en els països desenvolupats, el càncer és una de les malalties que constitueix una de les principals causes de mort per malaltia en els xiquets. No obstant això, gràcies als avanços tant en les tècniques de diagnòstic, com en els tractaments, s’ha augmentat notablement l’índex de supervivència.

València Extra ha parlat amb Helena Alloza, Gerent a València de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que ens ha explicat que ‘el Dia Internacional del Càncer Infantil és un dia molt important per a conscienciar sobre aquesta malaltia. A Espanya, cada any, 1.100 xiquets reben el diagnòstic de càncer, encara que, afortunadament, el 80% es curen’.

Però per a açò és molt important apostar per la recerca. En aquest sentit, Hellena Alloza ens ha explicat que ‘En AECC, destinem uns fons a la recerca per a projectes en càncer infantil. Fa poc, vam destinar 150.000 euros a un projecte que s’estava duent a terme en La Fe. Però, a més, destinem recursos per a recolzar tant als familiars, com als xiquets, els oferim suport psicooncològic, disposem de voluntariat que es trasllada a La Fe i a l’Hospital Clínic per a jugar amb els xiquets, tenim especialistes mags, organitzem excursions… Volem que els xiquets tornen a recuperar l’alegria i la il·lusió quan estan en tractament’.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer compta amb un gran nombre de voluntaris que volen aportar el seu granet de sorna en aquesta causa. Si tu també vols formar part, només has d’inscriure’t en la web www.aecc.es o posar-te en contacte en el telèfon 963 391 400. ‘En AECC, duem a terme un procés rigorós i exigent per a seleccionar als voluntaris. Hem d’assegurar-nos que les persones que van estar amb els pacients, siguen xiquets o adults, i amb els familiars estiguen preparats. Així mateix, també els donem formació perquè l’atenció siga l’adequada per a cada cas’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − catorze =