25n
25N
25N

Enguany, adés, despús-ahir i despús-demà, adverbis de temps amb denominació d’origen

Enguany, adés, despús-ahir i despús-demà, adverbis de temps amb denominació d’origen
02/09/2020 -

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València llança una campanya per a reivindicar els adverbis de temps més genuïns del valencià, segons ha explicat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno. L’any 2020 el recordarem per molts motius, però mentre parlem de l’any que estem vivint hem de preferir usar l’adverbi ‘enguany’ a altres maneres de referir-s’hi. Igualment, podem referir-nos a un temps passat molt pròxim al present, fa poc, fa uns instants o fa unes poques hores amb el mot ‘adés’.

El dia anterior a ahir és ‘despús-ahir’, com el dia posterior a demà és ‘despús-demà’. Quatre expressions del temps tan nostrades que hem de treballar per a mantindre-les ben vives. Això és el que ha pensat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València que ha encomanat a Virgínia Mínguez, la il·lustradora coneguda com a Palmera, uns dissenys que ens recorden les rajoles hidràuliques, un altre emblema de la ceràmica valenciana. Les bosses de tela, de cotó ecològic, han sigut confeccionades a Cocentaina per l’empresa Texaguila i estampades a la ciutat de València per Artefacte.

Han format part d’una campanya de difusió per les xarxes socials de Facebook i Instagram de @Valencià a la Dipu, el compte de la Unitat de Normalització Lingüística. Està previst que arriben als ajuntaments a partir del mes de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dinou =