25n
25N
25N

ADU Mediterrani continua treballant en una nova oferta al València CF per a l'Operació Mestalla

ADU Mediterrani continua treballant en una nova oferta al València CF per a l'Operació Mestalla
31/03/2020 -

ADU Mediterráneo ha assegurat que continuarà treballant “en una nova oferta” per a la construcció d’habitatges en els terrenys que actualment ocupa l’estadi de futbol del València CF, el Mestalla, després que el club anunciara diumenge passat un canvi en el seu projecte de venda dels terrenys del citat camp i la construcció del nou estadi després de no confirmar l’acord amb aquesta cooperativa per a “analitzar diferents alternatives”.

ADU Mediterráneo ha indicat, en un comunicat, que “després de l’anunci del València CF sobre la pèrdua de l’exclusivitat en l”Operació Mestalla'” presentarà al club la seua nova oferta. Així, ha assegurat que “segueix avant amb el projecte”, anomenat Residencial Séquia de Mestalla, “a partir de hui, 31 de març, data en la qual estava previst signar el contracte de compravenda”.

“Sense perjudici d’això, ADU Mediterráneo continuarà buscant les adequades garanties financeres per al seu projecte amb l’objectiu d’aconseguir un nou acord de compravenda amb el València CF satisfactori per a totes dues parts”, ha destacat en aqueix sentit. Així mateix, ha recalcat que “de mutu acord, la cooperativa i el València CF també han convingut continuar col·laborant i treballant junts”.

Referent a això, l’entitat ha exposat que les gestions i tràmits en les quals estava “treballant intensament”, en la cerca de les garanties financeres que permeteren complir amb la seua oferta vinculant, “es reprendran immediatament després d’haver quedat suspeses des del passat 13 de març, a causa de l’estat d’alarma” decretat davant el coronavirus.

La cooperativa ha afirmat que “tots els professionals i entitats que col·laboren en aquest projecte continuaran fent-lo amb l’única fi de garantir el pla de viabilitat presentat a les entitats financeres” i aprovat per ella.

ADU Mediterráneo ha agregat que ha sigut “fins hui, l’únic promotor que ha aconseguit presentar una oferta honesta i un projecte viable fent possible conciliar els interessos de la ciutat de València, els del València CF, els de la Generalitat valenciana i els de l’Ajuntament de València”.

La cooperativa ha subratllat també “el gran esforç realitzat” per ella i pels seus assessors “per a afrontar aquest projecte urbanístic que feia més de deu anys que estava paralitzat, procurant el benefici de totes les parts i renunciant en tot moment a valors i índexs especulatius en desenvolupar-se a través de l’economia social”.

GARANTIA DE PAGAMENT

ADU Mediterráneo ha insistit que presentarà un nou pla al València CF i ha detallat que canviarà la seua garantia de pagament. Referent a això, ha assenyalat que “modifica definitivament la fórmula per a fer efectiva la compravenda dels terrenys, basant-se en els importants retorns i rendibilitats que llança l’explotació del terciari comercial; usos i activitats classificades com extracooperatives i que, encara que compatible, no obeeix al seu objecte social renunciant, per tant, al seu desenvolupament i posterior posada en marxa”.

En aquesta línia, la cooperativa ha asseverat que en les últimes setmanes s’han mantingut contactes amb diferents fons d’inversió especialitzats en aquesta mena de desenvolupaments i ha afirmat que han sigut “diversos els que han mostrat el seu interés” a acompanyar-la en aquest procés, “a través de l’adquisició i explotació dels més de 50.000 metres quadrats que corresponen a la superfície bruta alquilable del terciari comercial i les seues 2.000 places de garatge”.

No obstant això, l’entitat ha exposat que “desgraciadament, i malgrat els importants avanços reeixits en aquestes negociacions, l’estat d’alarma” pel Covid-19 “va obligar a suspendre les rematades d’aquestes negociacions”.

ADU Mediterráneo ha agregat que la nova proposta que presentarà formalment al València CF en les pròximes setmanes, “i com a les circumstàncies de l’estat d’alarma ho permeten”, tindrà “certesa financera, garantida per l’operador que finalment desenvolupe el terciari comercial i els seus diferents usos”.

Després d’això, ha indicat que es “destensa d’aquesta manera la pressió a la qual s’estava sotmetent a la comercialització i adjudicació dels habitatges, permetent flexibilitzar i modelar a les necessitats dels socis per a facilitar la seua incorporació en un període de temps molt més raonable i garantista”.

En aquesta línia, ha insistit que “en els pròxims dies està previst que es reprenguen les converses i negociacions” entre els seus tècnics, els del València CF i els seus assessors de Deloitte amb els fons d’inversió “per a ultimar l’oferta vinculant amb fermesa financera al més prompte possible”.

“El fons d’inversió actua, en aquest cas i a l’ésser una cooperativa d’habitatges, com una eina merament financera que presta el seu suport durant un període breu de temps, fins al lliurament i possessió de les parcel·les resultants”, ha matisat la cooperativa, que ha afegit que “en cap cas, es planteja l’explotació dels habitatges” i ha dit que és “plenament compatible amb l’objecte social que persegueix”.

Sobre aquesta qüestió ha agregat que “el fons d’inversió ix de l’operació en el moment d’adjudicació i compra de les parcel·les, desenvolupant la cooperativa el projecte, gestió i execució de tots dos projectes, residencial i terciari”. Ha declarat que “en aquesta nova fase continua comptant amb operadors i empreses que com a Edificacions Mestalla van col·laborar en l’anterior fase”.

ESTUDI DETALL

ADU Mediterráneo ha comentat que “després de més d’un any d’intens treball” té preparat per a la seua “presentació definitiva la redacció de l’estudi detall, conforme al projecte de reparcel·lació pendent de la seua aprovació” i ha explicat que també ha culminat la redacció del projecte d’urbanització”, que espera “presentar-lo definitivament i iniciar la seua tramitació una vegada siga reactivada la gestió administrativa” després de l’estat d’alarma.

La cooperativa ha destacat que l’estudi de detall i el projecte d’urbanització “han sigut, en tot moment, consultats i consensuats amb els tècnics del València CF” i de “les administracions públiques valencianes, respectant escrupolosament la doctrina i pautes marcades per l’aprovació definitiva de l’ATE”.

D’altra banda, ha afirmat que el Consell Rector de la cooperativa d’Habitatges Residencial Séquia de Mestalla aprovarà un nou pla d’aportacions i pagaments als cooperativistes, tant als ja inscrits com als futurs que s’incorporen al projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =