25n
25N
25N

El projecte d'ADN caní de Mislata sorprén en el I Congrés Municipal de Benestar Animal

El projecte d'ADN caní de Mislata sorprén en el I Congrés Municipal de Benestar Animal
13/06/2018 -

El centre multifuncional Carmen Valero de Silla ha acollit aquest matí el primer congrés de Benestar d’Animals de Companyia, que convidava a l’Ajuntament de Mislata a exposar el desenvolupament polític i el procediment administratiu per mitjà del qual s’obliga a censar el genotip dels gossos de la ciutat. Posteriorment, per mitjà de la contractació d’un laboratori extern, s’analitzen els excrements detectats en la via pública i el seu ADN permet donar amb l’infractor i tramitar la seua corresponent sanció. Un procediment que ha causat interés en mitjans de comunicació de tot el món.

Es tracta d’un projecte “valent i innovador, que ha resultat un èxit rotund, i gràcies al que hui tenim una ciutat molt més neta, en la que s’ha millorat la convivència amb el suport de la majoria de la ciutadania de Mislata, que ha entés la necessitat d’aplicar esta mesura i ha vist com en poc de temps el procediment ha assortit efecte”, ha explicat Bielsa davant de centenars d’assistents a aquesta primera edició del congrés.

L’alcalde ha explicat la formulació de l’estratègia política, després de l’aplicació de diverses campanyes de conscienciació i actuacions complementàries com la construcció i ampliació de pipicans en tots els barris de la ciutat. També ha donat compte del número de campanyes al voltant de la tinença d’animals, com el repartiment gratuït de botelles plegables perquè els amos d’animals aboquen aigua sobre les miccions i ajuden així a eliminar males olors de la via pública.

Per a l’alcalde, “com a veí que a més tinc una galga adoptada, em resulta molt gratificant veure que la ciutadania està àmpliament satisfeta amb els resultats obtinguts de l’aprovació de la nostra ordenança de Tinença i Protecció d’Animals Domèstics, que entre altres mesures també es preocupa per vetlar per una tinença responsable dels animals, actuar en casos d’abandons o maltractaments, i fomentar el seu benestar garantint-los protecció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =

CCCC
torrent