25n
25N
25N

La peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament de València ultima els detalls per a llançar la consulta ciutadana

Després de la seua posada en marxa, el procés participatiu de la Plaça de l’Ajuntament tindrà un termini de sis mesos

La peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament de València ultima els detalls per a llançar la consulta ciutadana
05/06/2019 -

Com ja avançàvem a València Extra, una de les línies clau del nou Govern de la Nau serà la conversió en zona de vianants de les grans places de la ciutat de València. I és que si ja està tot a punt per a començar amb la Plaça de Bruges, amb l’objectiu de millorar l’entorn de la Llotja i el Mercat Central, i ja s’ha donat llum verda al projecte de remodelació de la Plaça de la Reina, només quedaria començar amb la Plaça de l’Ajuntament.

Si bé és cert que la proposta de conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament va ser la primera que es va projectar, gràcies a una proposta veïnal que es va llançar en els primers pressupostos participatius de DecidimVLC, serà l’última a executar-se. Per a això, i com ja s’anunciava, es comptarà amb un concurs d’idees perquè veïns i comerciants puguen proposar idees sobre com els agradaria que fóra una de les places més emblemàtiques de la ciutat de València.

El que es va quedar en standby, sembla que ha tornat a arrancar. I és que ja s’ha adjudicat la consulta pública a l’empresa Paisaje Transversal S.L., i s’està a l’espera que s’assigne al nou responsable de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal per a posar en marxa aquest procés participatiu. No obstant això, el que sí que han comunicat fonts municipals a València Extra és que “s’ha fet tot un treball amb els agents que tenen activitat en la plaça, com l’àrea de Cultura Festiva o Mobilitat o les persones del mercat perquè quan isca el procés de consulta es tinguen en compten certes característiques, com per exemple el lloc en el qual s’haurà de cremar la Falla municipal, entre altres aspectes”.

Des de la seua posada en marxa, que encara es desconeix la data, l’empresa tindrà un termini de sis mesos – quatre mesos per a la consulta ciutadana i dos per a l’elaboració de l’informe de conclusions – per a finalitzar aquest procés en el qual es tindrà en compte diferents aspectes, com que se seguisca la línia que es durà a terme en la resta de les places pendents de la peatonalització perquè el centre de la ciutat compte amb la mateixa estètica.

En aquest sentit, el respecte a la part històrica d’aquesta plaça per a no perdre l’essència, la incorporació de zones verdes o què passarà amb els tradicionals llocs de flors són algunes de les línies a tindre en compte en el desenvolupament d’aquest procés participatiu en el qual la ciutadania, per fi, podrà decidir la imatge de la nova Plaça de l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 6 =

art en blanc