25n
25N
25N

Adjudicat el nou contracte de manteniment de l'enllumenat de València per vora 16,5 milions d'euros

La Junta de Govern Local també acorda les bases per autoritzar la instal·lació de fins a 31 parades de venda no sedentària al passeig Marítim este estiu

Adjudicat el nou contracte de manteniment de l'enllumenat de València per vora 16,5 milions d'euros
16/04/2021 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres l’adjudicació del nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic amb un pressupost global de vora 16,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 12,5 % respecte de l’anterior. El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha explicat que s’han introduït millores com ara la reparació d’avaries greus en una hora i la implantació de més dispositius de telegestió per controlar en temps real les lluminàries. L’òrgan col·legiat també ha acordat les bases per autoritzar la instal·lació de fins a 31 parades de venda no sedentària al passeig Marítim aquest estiu, un 39 % menys de les que hi havia el 2019.

El vicealcalde i portaveu del govern local, Sergi Campillo, ha donat compte dels assumptes tractats per l’executiu municipal acompanyat de la també vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez. En relació amb el nou contracte d’enllumenat, Sergi Campillo ha explicat que consta de dos lots: lot 1, corresponent a la zona Nord, i lot 2, a la zona Sud. El regidor ha destacat millores en el termini de reparació d’avaries, que serà de 24 hores a partir que es comunique, excepte si és greu, que es reduirà a una hora. Així mateix, s’instal·laran més dispositius de telegestió per controlar en temps real la lluminària, amb “la previsió d’abastar la totalitat del parc dins dels pròxims projectes d’inversió” (actualment estan implantats en al voltant de 12.000 llumeneres). Junt amb les eines de telegestió, es col·locaran sonòmetres, punts d’accés wifi i diversos tipus de sensors municipals, amb la col·laboració de l’Oficina Smart City.

“Des de 2015 estem seguint una política d’eficiència lumínica en aquesta ciutat, que era coneguda com una de les capitals de la contaminació lumínica”, ha manifestat el vicealcalde. “S’estan fent molts projectes d’inversió per canviar les famoses boles que teníem per plaques de led que tiren la llum cap a la vorera i la calçada”, una mesura que suposa menor impacte ambiental i estalvi econòmic, ja que “les lluminàries led consumeixen molta menys energia que les anteriors de vapor de sodi”. Sergi Campillo ha assenyalat altres característiques del nou contracte, entre elles les revisions nocturnes, que es realitzaran com a mínim una vegada a la setmana per tots els carrers. A més, hi ha l’exigència que els vehicles lleugers emprats siguen elèctrics amb etiqueta ZERO emissions. Les empreses contractistes han oferit canviar 20.000 fanals ornamentals tipus Ferran VII a tecnologia led i es renovarà a tecnologia led la totalitat o gran part de l’enllumenat de barris i zones com ara Sant Isidre, Sant Marcel·lí, un tram pendent de l’Eixample, Benimaclet, Cánovas o els carrers de Castelló, Alacant o General San Martín.

MERCAT EXTRAORDINARI DEL PASSEIG MARÍTIM

D’altra banda, la Junta de Govern ha acordat les bases per autoritzar la venda no sedentària al passeig Marítim durant aquest estiu. Es contempla la instal·lació de fins a 31 parades com a màxim, un 39 % menys de les que hi havia l’any 2019. El vicealcalde ha puntualitzat que “s’ha previst, per ser prudents, a causa de la covid-19”, que l’Ajuntament puga cancel·lar-les si es produïra un rebrot epidemiològic que requerira adoptar mesures per contenir la propagació de la malaltia, i ha recordat que, “en qualsevol cas, està condicionat a l’autorització de la Demarcació de Costes”.

Sergi Campillo s’ha referit al “suport al sector dels mercats ambulants durant la pandèmia” a través de les ajudes del Pla Resistir i la suspensió de taxes des del passat mes de gener. A açò s’ha d’afegir el paquet de 830.000 euros per als mercats extraordinaris que es va aprovar el 2020 i la convocatòria de subvencions al comerç de proximitat per import d’1,2 milions d’euros, que en total sumen més de dos milions d’euros per al sector del comerç i la venda ambulant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dos =