25n
25N
25N

Adjudicat per un 14% més de pressupost el manteniment dels edificis públics i escoles municipals

Isacar Marín

Adjudicat per un 14% més de pressupost el manteniment dels edificis públics i escoles municipals
12/09/2019 -

El manteniment i la conservació dels edificis i les instal·lacions municipals estaran coberts per un nou contracte que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà demà divendres. El pressupost d’adjudicació s’incrementa un 13,99 per cent respecte del contracte anterior, superant els 7,7 milions d’euros, IVA inclòs, que preveu una reserva pressupostària per a treballs de manteniment que requeriran inversió, fins a un import màxim de 400.000 euros IVA inclòs.

La regidora de Gestió de Recursos al consistori, Luisa Notario, ha destacat la importància d’aquest contracte, que no sols permet el manteniment de les instal·lacions municipals sinó que també dona suport als actes festius i institucionals de l’Ajuntament de València. “Millorem un contracte molt important per a la nostra ciutat perquè les instal·lacions municipals, com per exemple els col·legis públics, mereixen un estat de conservació òptim per a l’atenció ciutadana i els treballadors i treballadores, i això és el que el govern de Joan Ribó procura amb la millora d’aquest contracte”, ha explicat.

L’adjudicació del contracte inclou tot un seguit de clàusules tècniques, mediambientals i socials impulsades per l’Ajuntament de València, així com diverses millores. Com a novetats, afegeix la prestació d’un servici de manteniment dels sistemes de vigilància de la Policia Local, la realització de treballs de jardineria com ara podes i replantats, el manteniment dels sistemes audiovisuals dels museus, la millora anual de l’eficiència energètica de la il·luminació dels centres objecte d’aquest contracte (amb mesures com la substitució de lluminàries convencionals per unes altres de tecnologia LED), es millora també l’eficiència energètica dels equips de climatització i calefacció, així com els manteniments correctius dels sistemes d’il·luminació d’emergència i de sistemes de seguretat i vigilància.

Respecte a les clàusules del contracte, s’han inclòs algunes com ara la que determina que tots els vehicles lleugers i furgonetes emprats per l’adjudicatari per a l’execució del contracte hauran de disposar de l’etiqueta ambiental ECO i no podran tindre una antiguitat superior a dos anys (vehicles com a camions o grues no podran tindre més de quatre anys). Pel que fa a les clàusules socials, destaca l’obligació de no minorar unilateralment les condicions de treball en matèria de jornada i salari. A més, el 50% de les noves contractacions de personal que haja de realitzar l’empresa adjudicatària hauran de ser necessàriament de persones aturades de llarga duració, majors de 45 anys, persones amb discapacitat o persones en situació d’exclusió social. “Aprofitem aquests nous contractes per a donar exemple des de l’Ajuntament de València i defendre els drets de tots els treballadors i totes les treballadores, especialment d’aquells i aquelles més vulnerables”, ha afirmat Notario.

El nou contracte tindrà una durada de dos anys, amb la possibilitat d’un màxim de tres pròrrogues anuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =