25n
25N
25N

L’Ajuntament adjudica el contracte per a la redacció del projecte del Palau de la Música

Luisa Notario ha explicat que el projecte, que es redactarà durant els pròxims tres mesos, inclourà la reforma integral de les sales Iturbi i Rodrigo.

L’Ajuntament adjudica el contracte per a la redacció del projecte del Palau de la Música
14/09/2020 -

El projecte per reformar les sales Iturbi i Rodrigo del Palau de la Música i per l’adequació de l’auditori per fer-lo més sostenible i energèticament eficient ha donat este dilluns un pas més en la seua tramitació administrativa en procedir-se a l’adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i d’execució, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut per a l’adequació de les instal·lacions. L’adjudicació s’ha fet per un import total de 244.295,13 euros. Ara l’empresa adjudicatària disposarà de tres mesos per abordar-ne la redacció.

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha destacat que els terminis administratius s’han acurtat al màxim gràcies al treball realitzat durant el confinament per accelerar tots els procediments que no es trobaren en una fase de terminis administratius. Així es va compensar en part tot el període de l’estat d’alarma en què els terminis es varen suspendre, així com el temps perdut després de la interposició per part del Col·legi d’Arquitectes d’un recurs que va ser desestimat mesos després pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

A més, ha explicat que el projecte pretendrà recuperar les bases de l’original, de García de Paredes en 1984. La intervenció, tal com s’ha explicat públicament ja, preveu la reforma integral de les sales Iturbi i Rodrigo i l’adequació de les instal·lacions per a aconseguir un edifici sostenible i eficient energèticament. També es contempla la reparació de l’aplacat de pedra de la façana i l’eliminació de filtracions d’aigua. Notario ha incidit en la singularitat de l’edifici, el que suposa que calen solucions tècniques específiques sobre la solució acústica de les sales, una qüestió que haurà d’abordar l’empresa adjudicatària amb un certificat acústic específic de cada sala una vegada finalitzats els treballs.

El projecte també inclourà la substitució de totes de les butaques de les dos sales principals (hauran de tindre propietats ergonòmiques i fonoabsorbents i ser compatibles amb el nou sistema d’impulsió de climatització); la substitució de tots els reflectors acústics de les dos sales, amb les mateixes característiques acústiques i propietats resistents que les del projecte original, i la substitució dels climatitzadors, sistema hidràulic i sistema de distribució i impulsió de l’edifici.

A més de reparar les filtracions d’aigua en la cúpula del vestíbul i la substitució de vidres trencats, es busca recuperar la imatge original de l’edifici, mitjançant l’eliminació d’elements impropis i l’homogeneïtzació del color de tota la fusteria metàl·lica exterior. En este sentit, Notario ja va avançar fa uns mesos que es realitzarà un estudi sobre la viabilitat d’aplicar una imprimació al vidre de la cúpula del vestíbul “com a mesura d’estalvi energètic, amb la finalitat de reduir la temperatura resultant per la incidència dels raigs de sol”. Així mateix, s’estudiarà la reparació o substitució de l’aplacat de pedra calcària de la façana, que actualment presenta zones amb un alt grau de deteriorament.

L’actuació es completa amb l’actualització de la instal·lació del sistema de detecció i protecció contra incendis, adequat a normativa vigent; la integració de totes les instal·lacions en un únic sistema de gestió de l’edifici (millorant la domòtica i integrant sistemes de seguretat, protecció d’incendis, d’accessos…); i la reparació de les filtracions d’aigua a la sala d’exposicions amb accés directament des de l’antic llit del riu (que actualment està tancada, a causa de les humitats que impossibiliten el seu ús).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + nou =