caixa popular

L'Ajuntament adjudica les obres de la Universitat Popular de Benicalap

Benicalap és una de les tres seus de la Universitat Popular que es convertix en «espai sociocultural»

L'Ajuntament adjudica les obres de la Universitat Popular de Benicalap
26/04/2019 -

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de la Universitat Popular de Benicalap, «un ambiciós projecte que transforma aquest centre i el configura com un espai sociocultural de referència junt amb les altres seus de la Universitat Popular del Palauet d’Aiora i de la Nau de Ribes», segons ha explicat la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano.

L’obra, que està valorada en 745.227 euros i que té previst un termini d’execució de quatre mesos, reforma per complet l’edifici: una casona situada en una parcel·la de 2.080 metres quadrats dins del parc de Benicalap. En la planta baixa té quatre aules de grans dimensions, destinades a les ensenyances de restauració, pintura, artesania i idiomes.

Té eixides a l’exterior, on cadascuna d’elles disposa d’una solera de 65 metres quadrats, que permet desenvolupar –quan la climatologia siga favorable- les activitats també a l’exterior, tot això amb la finalitat d’utilitzar l’espai exterior enjardinat que envolta a l’edifici.

A la planta primera hi ha dues aules. Aquesta planta té vocació d’espai sociocultural amb una sala de grans dimensions capaç d’albergar diferents activitats, complementada amb una segona aula. Les dues aules tenen cadascuna d’elles tres orientacions diferents i una «gran lluminositat».

El projecte de rehabilitació dota a l’edifici d’aules més amples, a destacar la del primer pis, amb 160 metres quadrats, que pot acollir actes socials i culturals amb aforament per a 80 persones. També es disposen de «molts metres quadrats tant a l’interior com també a l’exterior, amb 65 metres quadrats on poder desenvolupar a l’aire lliure activitats artístiques, de ball o qualsevol altra». Per a fer realitat aquest centre, s’ha previst la demolició completa de tota la distribució interior de l’edifici per adequar els espais a noves aules en funció de l’activitat a desenvolupar en cadascuna d’elles.

També s’ha previst la demolició de l’escala existent per adaptar-la a dimensions que faciliten el seu ús. L’escala està situada a l’interior de l’immoble i connecta la planta baixa amb la planta primera. A més, s’ha acordat la instal·lació d’un ascensor adaptat a persones amb mobilitat reduïda que comunique la planta baixa amb la planta primera.

També s’ha previst la redistribució de les dues plantes per adaptar-les a la normativa vigent i al seu torn optimitzar l’espai docent al centre, obtenint un total de 6 aules, un magatzem, un despatx de direcció i els necessaris nuclis de lavabos en cadascuna de les plantes. Totes les zones reformades incorporen portes de pas que compleixen amb les exigències mínimes d’accessibilitat.

Un altre punt important és l’eficiència energètica de les instal·lacions. La reforma s’ha dissenyat perquè l’edifici reduïsca el consum d’energia convencional i, com a conseqüència, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i altres contaminants atmosfèrics, mitjançant la utilització de sistemes eficients energèticament, complint els requisits de la recuperació d’energia.

EL triangle DE CENTRES SOCIOCULTURALS DE LA UP

«Aquesta reforma entra dins del projecte més ampli que tenim dirigit a generar espais de dinamització sociocultural a la ciutat de València, i que comptarà en el seu conjunt amb tres eixos: el Palauet d’Aiora, la Nau de Ribes i aquest projecte de la Universitat Popular de Benicalap», ha indicat la regidora Isabel Lozano. «D’aquesta manera el triangle format per tres grans centres socioculturals de la Universitat Popular es va configurant i està cada vegada més a prop», ha afegit.

L’edifici de Benicalap és una casona situada a l’interior del Parc de Benicalap, jardí de titularitat pública, i amb un únic accés directe des del carrer Luis Braille. L’edificació posseeix una forma en «L».

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 17 =