25n
25N
25N

La Generalitat adjudica la redacció dels projectes per a planificar les actuacions de renovació i ampliació de la xarxa de Metrovalencia

La Generalitat adjudica la redacció dels projectes per a planificar les actuacions de renovació i ampliació de la xarxa de Metrovalencia
10/03/2020 -

La Generalitat ha adjudicat la redacció dels projectes que permetran planificar les actuacions de renovació i ampliació de la xarxa de Metrovalencia en els pròxims anys.

Aquestes actuacions, incloses en el Pla d’Inversions previst per Ferrrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), formen part de la planificació del servei de Metrovalencia en el futur, quant a millorar les seues condicions de capacitat, seguretat i fiabilitat.

L’horitzó d’execució d’aquests projectes s’ha establit en un període d’uns 5 o 6 anys, una vegada completada la seua redacció i s’hagen definit i valorat el conjunt de les obres a executar, i es puga iniciar així el procés de licitació i adjudicació.

FGV ha adjudicat aquest contracte, que consta de quatre lots, per un import 4.372.032,5 euros, IVA inclòs. Els projectes que s’elaboren per part dels adjudicataris es desenvoluparan segons els criteris i característiques de la metodologia BIM que l’empresa pública ja utilitza en els seus nous projectes

Actuacions previstes

El primer dels quatre lots adjudicats correspon al projecte de rehabilitació, reparació i renovació de la infraestructura i superestructura dels trams de túnel de les línies Metrovalencia.

Al seu torn, per a dotar de major capacitat, regularitat i fiabilitat del servei a la Línia 3, s’elaborarà un projecte per a determinar les possibilitats i condicions de desdoblament en el tram en superfície entre Rafelbunyol i Almàssera, en aquells trams en els quals les condicions tècniques i/o urbanístiques ho permeten i l’anàlisi d’explotació l’aconselle. Actualment, els trams entre estacions es troben en general en via única excepte punts concrets.

El tercer lot fa referència a l’elaboració d’un pla de supressió de passos a nivell, concorde a les exigències de la nova Llei de Seguretat Ferroviària, ja que constitueixen un focus de risc per a les circulacions i per a trànsit rodat i per als vianants.

FGV pretén mitjançant aquest contracte establir un pla de supressió de passos a nivell a 10 anys vista, contemplant l’actuació escalonada en blocs ordenats a València i Alacant, segons les característiques dels passos, la disponibilitat pressupostària i de terrenys i les gestions amb els organismes oficials pertinents.

Així mateix està previst realitzar estudis sobre futures ampliacions de la xarxa actual de Metrovalencia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

bombers
CCCC