25n
25N
25N

Adif posa en servei el tram d'AVE Vandellós-Tarragona dilluns que ve 13 de gener

Traçat ‘clau’ del Corredor Mediterrani que ha suposat una inversió de 700 milions

Adif posa en servei el tram d'AVE Vandellós-Tarragona dilluns que ve 13 de gener
08/01/2020 -

Adif escomet en els pròxims dies les últimes actuacions per a posar en marxa dilluns que ve, 13 de gener, el tram d’AVE entre Vandellós i Tarragona, un traçat ‘clau’ del Corredor Mediterrani.

Es tracta d’un tram de ferrocarril de 64 quilòmetres de longitud, que ha suposat una inversió de 700 milions d’euros i que permetrà retallar en una mitja hora els temps de viatge amb tren entre Barcelona i València.

La nova variant ferroviària Vandellòs- Tarragona és el primer dels nous trams de ferrocarril d’Alta Velocitat que previsiblement es posen en servei al llarg d’aquest exercici juntament amb, entre altres, els programats en les línies AVE cap a Galícia i Múrcia, i la connexió subterrània entre les estacions madrilenyes de Chamartín i Atocha.

La seua posada en servei permetrà connectar el Corredor Mediterrani amb la línia AVE Madrid-Barcelona-frontera francesa a través de l’estació de Camp de Tarragona. També enllaça amb la d’ample convencional Reus-Tarragona a través del Nus de Vilaseca (Tarragona).

Segons Adif, constitueix una “peça clau en el desenvolupament del Corredor Mediterrani i generarà importants beneficis per als trens que circulen pel sud de Catalunya i l’eix de Llevant”.

Com a últim pas previ per a posar en servei la nova infraestructura el dilluns, Adif realitzarà entre les 19.00 hores d’aquest divendres, dia 10, i les 6.00 hores del dilluns, dia 13, les actuacions en la infraestructura que queden pendents.

Aquestes operacions consistiran a tancar l’enllaç de la nova variant amb les vies generals existents en una longitud aproximada de tres quilòmetres, duplicant la via en aquest tram fins a enllaçar amb les dues vies generals del trajecte ja finalitzades, segons va detallar la companyia pública promotora i gestora de la xarxa ferroviària.

En paral·lel, quedarà fora de servei l’actual tram de via única, entre l’àmbit de L’Ametlla de Mar i Vandellós i L’Hospitalet de l’Infant (Tarragona), pel costat Sud, i l’actual estació de Port Aventura, pel costat Nord.

Davant la “complexitat” dels treballs, Adif ha programat una interrupció del trànsit, si bé s’establirà un pla alternatiu de transports per a garantir la mobilitat dels viatgers en aquesta zona.

VELOCITAT DE 80 KM/H LA PRIMERA SETMANA

No obstant això, els treballs en el nou tram continuaran durant la setmana posterior a la seua posada en servei, amb la realització de noves “operacions tècniques”, si bé s’escometran en horari nocturn.

Així mateix, Adif recorda que el traçat arranca amb una limitació temporal de velocitat, de manera que els trens no podran circular a més de 80 quilòmetres per hora en la primera setmana, “tal com és preceptiu per a les posades en servei de noves infraestructures”.

Està previst que els trens puguen ja aconseguir la velocitat màxima de 200 quilòmetres per hora a partir del dilluns 20 de gener, una vegada que durant el cap de setmana del 17 al 19 s’ausculte la via amb trens laboratori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − setze =