25n
25N
25N

Adif licita la renovació de la via entre Ontinyent i Alcoi

EP

Adif licita la renovació de la via entre Ontinyent i Alcoi
04/12/2019 -

Adif ha aprovat la licitació d’un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d’Ontinyent i Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

El contracte s’ha licitat per un import de 833.435,78 euros (IVA inclòs) i comprén la renovació de via entre les estacions d’Ontinyent i Alcoi (25,5 km), situades en la línia convencional que connecta Xàtiva amb Alcoi (63,7 km). Té un termini d’execució de 12 mesos.

Aquesta licitació s’afig a la recent adjudicació d’un contracte per a la redacció del projecte i execució de les obres de noves instal·lacions de seguretat de tota la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi (67,3 km), adjudicat per import de 7.076.110,1 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució estimat de 10 mesos.

El projecte comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

DESCRIPCIÓ DEL TRAJECTE ONTINYENT-ALCOI

El tram comprés entre totes dues estacions compta amb quatre passos a nivell, dos ponts metàl·lics, deu túnels i un baixador, a més de les mateixes estacions d’Ontinyent i Alcoi.

L’armament de la via està constituït actualment per carril de tipus UIC 45 kg/m, travesses de fusta i balast calcari.

Aquesta actuació, que reafirma el compromís del Ministeri de Foment amb la realització de diverses millores i reparacions en la línia, permetrà augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al trànsit ferroviari.

Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF), “Una manera de fer Europa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

ccccinema
CCCC
activem alfafar