25n
25N
25N

Adif licita per 976.000€ la redacció del projecte de restauració de façanes i coberta de València Nord

Adif licita per 976.000€ la redacció del projecte de restauració de façanes i coberta de València Nord
05/02/2020 -

L’administrador d’infraestructures ferroviàries Adif ha licitat un contracte destinat a la redacció del projecte per a la restauració de les diferents façanes i cobertes en l’estació de València Nord. L’import de 976.631,23 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 17 mesos.

La contractació té com a objecte la prestació de serveis per a la redacció del projecte que servirà de base per a la realització de les obres i inclou plans de control de qualitat, estudis geotècnics i de possibles patologies de l’edifici, tot això amb la premissa del màxim respecte de tots els elements que integren un edifici emblemàtic declarat patrimoni històric, detalla l’entitat en un comunicat.

El conjunt arquitectònic i decoratiu de l’estació de València Nord, obra de l’arquitecte valencià Demetrio Ribes, va ser inaugurat en 1917, seguint un disseny modernista amb clara influència del “secessionisme vienés”, que pretenia unificar totes les arts: arquitectura, ceràmica, ornamentació, mobiliari, etc. El 12 de juliol de 1983 va ser declarada Monument d’Interés Històric-Artístic.

En l’edifici de l’estació abunden els elements propis de la identitat local, en un complet repertori iconogràfic replet de motius valencians en la façana, baranes, vidrieres, rematades emmerletades, portes, etc.

Com a exemple, destaquen des d’Adif, la sala dels Mosaics, composta per un conjunt en sostre i parets d’enorme valor artístic, amb al·legories a València, l’horta, l’Albufera o el Miquelet, obra de Gregorio Muñoz Dueñas.

Està dissenyada amb una estructura denominada “fons de sac”, composta per dues façanes laterals i una central, que donen accés a una volta de cobriment metàl·lic -obra de l’enginyer Grasset- amb capacitat per a 6 vies i que té una longitud d’aproximadament 200 metres.

“ATRACTIU MODERNISTA”

L’Estació del Nord de València “combina l’atractiu estètic d’un edifici modernista amb la necessària funcionalitat derivada de la seua pròpia missió ferroviària”.

Compta amb 10 vies per les quals transiten diàriament al voltant de 400 trens i més de 12,5 milions de viatgers anualment, així com un espai comercial de botigues de l’estació, format per cafeteries, restaurant, lloguer de cotxes, llibreria, botigues de regal, etc., a més d’aparcament al costat del mateix edifici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − nou =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus