25n
25N
25N

Adif adjudica la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent

El contracte, que ha estat adjudicat per 685.828,36 euros (IVA inclòs), afecta un tram de 38,2 km de línia fèrria que compta amb 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 baixadors, a més de les pròpies estacions

Adif adjudica la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent
02/12/2020 -

Adif ha aprovat l’adjudicació d’un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent (38,2 km), totes dues situades a la província de València i que formen part de la línia Xàtiva-Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana establert pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El contracte ha estat adjudicat a Ayesa Ingeniría y Arquitectura per un import de 685.828,36 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució de 12 mesos.

Amb aquest contracte es completa l’adjudicació per a la redacció dels projectes constructius necessaris per a la renovació de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi (67,3 km), ja que el projecte de renovació del tram Ontinyent-Alcoi va ser adjudicat el mes de setembre passat per import de 568.344,22 euros (IVA inclòs).

Aquesta actuació reafirma el compromís del Mitma i Adif amb la realització de diverses millores i inversions en la línia. L’objectiu és augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al servei.

A més, Adif ha finalitzat ja les obres de millora que va iniciar el passat 19 d’octubre en diferents punts de la línia Xàtiva-Alcoi (63,7 km), que han suposat una inversió aproximada de 850.000 euros (IVA inclòs). Els treballs inclouen la renovació i millora d’un túnel entre Xàtiva i El Genovés, la construcció d’un mur de contenció d’uns 75 metres en trinxera entre els punts quilomètrics 5/400 i 5/500, i altres operacions de neteja de cunetes i obres de drenatge.

Aquesta actuació s’afegeix a altres inversions en la línia, incloses en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, com les obres de noves instal·lacions de seguretat entre Xàtiva i Alcoi (adjudicades per import de 7.076.110,1 euros, IVA inclòs).

D’aquesta manera, Adif contribueix a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seues metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

El tram comprés entre totes dues estacions compta amb 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 baixadors, a més de les mateixes estacions de Xàtiva i Ontinyent.

Actualment, l’armament de la via està constituït en la seua major part per carril de 45 kg/m, travesses de fusta i balast calcari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 1 =