Els responsables públics dels pobles de València s'han adherit a la Guia de bones pràctiques municipals

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

Els 15 alcaldes i alcaldesses dels pobles de València s'han adherit hui a la Guia de bones pràctiques municipals "amb el compromís d'enfortir la qualitat democràtica de l'Ajuntament i reafirmar els vincles de confiança amb la ciutadania", segons ha assegurat l'alcalde Joan Ribó. Ho ha manifestat durant el lliurament dels nomenaments i la signatura d'aquesta guia, un acte que no s'havia pogut celebrar per la pandèmia del coronavirus, i on el primer edil ha aprofitat per a recordar que "València és una ciutat de gent honesta que vol unes institucions també honestes, i que els representants públics han d'estar a l'altura d'aquestes expectatives i complir amb el seu deure de garantir bons governs: íntegres, transparents i eficients".

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, la regidora de Transparència i Govern Obert Elisa Valía, i altres membres de l'equip de govern ha participat en aquest acte institucional de lliurament dels nomenaments i signatura de la Guia de bones pràctiques de les alcaldesses i alcaldes dels Pobles de València que s'ha celebrat a l'Hemicicle municipal.

La guia té com a base el Codi de bon govern però adaptat a les funcions dels alcaldes i alcaldesses de poble. En aquest sentit, Joan Ribó ha fet repàs de les obligacions dels càrrecs públics que "estem obligats a complir una sèrie de normes de conducta que promouen valors democràtics com, per exemple, no legitimar la violència ni atemptar o ofendre la memòria de les víctimes de qualsevol forma de violència política o social, entre elles l'exercida contra les dones o aquella que promouen els missatges d'odi a la diversitat".

"També ens comprometem a donar exemple de decència, sobrietat i integritat en totes les nostres conductes i accions, a més de fer una gestió eficaç, eficient, equitativa i transparent, assegurant el dret d'accés a la informació i la participació dels veïns i veïnes en els assumptes públics", ha afegit l'alcalde, qui ha explicat que, en assumir el govern local, "sabíem d'on veníem, d'un temps llarg i fosc, i per això el primer que vam fer va ser ocupar-nos de la urgència democràtica".

"Hem obert aquesta casa del poble "al poble", hem posat llum en l'administració municipal i hem convidat a la participació en la gestió dels veïns i les veïnes. Una bona mostra són els pressupostos participatius. València és ara sinònim de bon govern, i això és el que estem reafirmant hui amb aquesta adhesió, perquè les institucions públiques i els seus representants hem d'encapçalar aquesta nova cultura de la transparència i la participació amb el nostre exemple", ha aclarit l'alcalde.

Durant la seua intervenció, Joan Ribó, ha destacat que esta firma "és una vacuna contra la corrupció", i ha subratllat que "també ho és contra la intolerància, la discriminació i la desigualtat que perjudiquen una societat". "A més, lluitem contra la desafecció política de la ciutadania a la qual estem obligats a donar resposta perquè en la base d'aquesta bona governabilitat està el reforçament de l'estat de dret i la mateixa democràcia", ha indicat.

Per últim, l'alcalde ha manifestat que iniciatives com aquesta "contribueixen perquè aquest objectiu es complisca"; i ha assegurat que "amb l'establiment de canals de diàleg permanent amb els nostres barris, les entitats veïnals i cíviques, les institucions, el sector empresarial i emprenedor, en definitiva, totes i tots els valencians estem contribuint amb l'esforç col·lectiu diari en el desenvolupament d'una ciutat honesta, oberta, inclusiva i plural; i també, com no podia ser d'altra manera, dels seus pobles".

Destacats